Uns 100.000 discapacitats canvien de comunitat autònoma per buscar feina

Catalunya és una de les comunitats que més llocs de treball genera, segons un informe de la Fundació Randstad.


Un total de 10.000 de les 150.000 persones amb discapacitat ocupades que resideixen a Espanya van haver de canviar de regió el 2012 per poder treballar. Això significa que un 6'4% de les contractacions a treballadors amb discapacitat va implicar canviar-se de comunitat, segons el 'I Informe per la Diversitat', que ha elaborat la Fundació Randstad.

Així, el nombre de contractes que ha generat aquest moviment interprovincial de persones amb discapacitat ha augmentat un 3'7% l'últim any. L'informe col·loca Catalunya entre les comunitats que, junt amb Andalusia, Madrid i el País Valencià, més ofertes de treball generen per a persones amb discapacitat i, per tant, són les comunitats que absorbeixen el major nombre de desplaçaments interprovincials.

Segons precisa la directora de la Fundació Randstad, María Viver, el tipus de discapacitat d'aquests professionals influeix en la seva mobilitat, de manera que les persones amb discapacitat sensorial o fins i tot orgànica són "més propenses a buscar oportunitats laborals en altres regions", davant d'aquelles persones amb discapacitat psíquica o física "on aquesta mobilitat es veu reduïda ja que en moltes ocasions necessiten del suport familiar per a la seva vida diària".

L'informe també analitza el nivell de compliment que les empreses fan de la Llei d'Integració Social dels Minusvàlids (LISMI), que estableix per a les empreses amb una plantilla superior a 50 treballadors, l'obligació de contractar un nombre de professionals amb discapacitat igual o superior al 2% del total d'empleats.

En aquest sentit, de les dades es desprèn que el 56% de les empreses enquestades admet conèixer la LISMI, les seves obligacions, beneficis i objectius i que el percentatge d'empreses que contracta a professionals amb discapacitat arriba al 55%. Per a empreses amb més de 50 treballadors, aquesta ràtio s'eleva fins al 80%, si bé el 64% d'elles reconeix que el motiu principal pel qual s'ha incorporat a un empleat amb discapacitat és el compliment de la LISMI.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article