Primera web de cuina per joves amb síndrome de Down

Down Espanya i Eroski han posat en marxa chefdown.es, el primer canal en línia de cuina pensat específicament perquè els joves amb síndrome de Down es llancin a preparar els seus propis menús.


Es tracta d'una web amb vídeo-receptes en què són els joves amb aquesta discapacitat intel·lectual que es posen el davantal i expliquen, pas a pas, com elaborar diversos plats.

A través d'aquests vídeo-receptes, que es completen amb informació de lectura fàcil, les persones amb síndrome de Down poden aprendre a cuinar de manera saludable, senzilla i divertida. A chefdown.es, els joves poden trobar tot allò necessari per elaborar una dieta completa i equilibrada: entrants, primers i segons plats, postres, esmorzars...

Un dels aspectes que més s'ha cuidat en la realització del portal és que totes les seves receptes es distingeixen per ser desitjables i molt saludables. Amb això es pretén que els joves amb síndrome de Down aprenguin que l'alimentació, a més de bona, pot ser sana.

Les receptes disponibles chefdown.es permeten als usuaris planificar el seu propi menú setmanal saludable, de manera fàcil, intuïtiva i personalitzable. A més, el web convida a la participació, de manera que els joves cuiners poden enviar les seves pròpies receptes, perquè es publiquin i siguin compartides per la resta de la comunitat. Així, s'anirà ampliant el seu contingut amb la incorporació de nous menús i funcionalitats.
 
La web compta amb una àmplia selecció de receptes lliures de gluten, ideals per a nens i joves amb síndrome de Down celíacs, ja que, igual que passa amb altres malalties de caràcter autoimmune, la celiaquia és més freqüent en persones amb trisomia 21 que en la població general.

L'adquisició d'hàbits saludables i la cura de la seva pròpia alimentació són aspectes prioritaris per aconseguir una millora de la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down. I és que la meitat de la població amb aquesta discapacitat té una propensió genètica a l'obesitat, cosa que, unida a factors com una alimentació poc equilibrada i un alt nivell de sedentarisme, fa que puguin presentar problemes de salut.

Amb chefdown.es, Down Espanya vol promoure un canvi en l'actitud del col·lectiu, i que els joves amb síndrome de Down aprenguin a relacionar el seu benestar físic amb la cura de la seva alimentació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article