La Taula del Tercer Sector demana un Pacte Social

Ahir, avui i demà es celebra el IV Congrés del Tercer Sector Social a Barcelona, al qual hi participen unes 1500 persones.

La Taula del Tercer Sector demana un Pacte Social impulsat pel Parlament que garanteixi els drets socials dels catalans i catalanes. Guiteras alerta que “els drets bàsics de la ciutadania estan en perill".

La presidenta de la institució ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del IV Congrés del Tercer Sector Social que se celebra avui i demà al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, sota el lema ‘Avançar en igualtat i drets socials’, i que reuneix prop de 2.000 persones.
 
La Taula del d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha qualificat d"insuficient" la partida dels pressupostos 2014 de la Generalitat de Catalunya dedicada a la inversió social.

Guiteras lamenta que “hem retrocedit 10 anys en inversió social", i ha demanat que en els propers anys, a mesura que els ingressos de la Generalitat es recuperin, es mantingui com a mínim el percentatge del 71% del total que en el 2014 es destinarà a inversió social, el percentatge més alt assolit mai en uns pressupstos de la Generalitat, a fi d’impulsar polítiques que redueixin les desigualtats socials i la pobresa que s’han disparat amb la crisi. La presidenta de la Taula del Tercer Sector ha recordat que “tot i que el 71% de la despesa de 2014 serà social, Benestar, Salut i Educació sumen 2.000 M€ menys que el 2010".
 
La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras també ha advertit que “no volem, ni podem, acceptar una protecció social i econòmica ineficient que no cobreixi els mínims vitals a les persones que ho necessiten. És per això que volem i apel·lem a la responsabilitat pública i a la responsabilitat individual i social per canviar aquesta situació i construir un nou model social".
 
Durant el seu parlament inaugural, Guiteras ha fet una crida per “no renunciar, de cap manera, al nostre horitzó de construir una societat amb més cohesió i més benestar". “Els drets socials bàsics estan en perill a tota Europa" ha conclòs.
 
Durant els dos dies de Congrés, la Taula del Tercer Sector fa una crida perquè la inversió social ha de ser la gran prioritat política a Catalunya, a Espanya i Europa, per aconseguir un progrés humà i econòmic estable.
 
El IV Congrés del Tercer Sector Social que se celebra avui i demà a Barcelona, pretén reafirmar el missatge de les entitats socials del país que la Catalunya social és irrenunciable, i que el Tercer Sector està disposat a contribuir i a dur a terme tots els canvis i les reformes que siguin necessàries perquè no seguim anant enrere en drets socials ja conquerits, en la preservació de la cohesió social de la nostra societat o en l’acompliment efectiu dels drets socials reconeguts per les nostres lleis.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article