1 de cada 5 persones amb discapacitat de la UE en risc de pobresa

Son dades de l'informe 'Impacte dels plans d'austeritat dels governs europeus sobre els drets de les persones amb discapacitat'.


Impacte dels plans d'austeritat dels governs europeus sobre els drets de les persones amb discapacitat (pdf)

Una de cada cinc persones amb discapacitat de la Unió Europea, concretament el 21,1%, corre el risc de caure en la pobresa en comparació a les persones sense discapacitat (14,9%), segons dades de l'estudi 'Impacte dels plans d'austeritat dels governs europeus sobre els drets de les persones amb discapacitat'.

Les dades mostren que el risc de pobresa va augmentar radicalment entre 2008 i 2010 a diversos països de la UE: Irlanda (+26,16%), Dinamarca (+21,27%), Lituània (+21,01%), Espanya (+11,35%), Xipre (+8,11%), Hongria (+6,03%) i Malta (+5,10%). Les persones amb discapacitat tenen una probabilitat del 25% d'experimentar pobresa a Bulgària, Xipre, Estònia, Finlàndia, Grècia, Letònia, Lituània, Portugal, Eslovènia, Espanya i Regne Unit.

A Grècia, Hongria, Irlanda, Portugal, Espanya i el Regne Unit el serveis de treball, inclòs aquell protegit, s'han reduït, segons dades de l'informe. A Espanya, hi ha un increment de contractes temporals per a persones amb discapacitat, que estan contractades pels centres especials de treball, mentre que els fons estatals pel treball subvencionat han estat retallats un 25%.

L'informe denúncia retallades directes sobre els pressupostos dels diferents països destinats a serveis socials cap aquest col·lectiu. A Espanya, l'estudi destaca especialment la reducció d'un 20% del finançament a les organitzacions que donen suport a persones amb discapacitat i alerta que el deute que l'administració pública té amb aquestes entitats les ha posat en una situació difícil que fa perillar els serveis socials que ofereixen a les persones amb discapacitat.

L'estudi també destaca que les autoritats locals espanyoles han aplaçat la construcció d'instal·lacions per a la cura residencial, mentre que la llei "fomenta l'autonomia personal i la cura per a les persones en situació de dependència", la qual cosa s'ha retardat. Els fons governamentals proporcionats sota aquesta llei a les comunitats autònomes van ser reduïts entre el 22% i el 29% el 2012, comparats amb l'any anterior, a la majoria de comunitats autònomes.

Trobareu l'informe complet en el document adjunt.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
2.
#1 Julian que dejamos a nuestros Hijos y Nietos , nuestros políticos Corruptos tanto Españoles como catalanes , se han quedado con todo el dinero publico Entre Corrupción y enormes sueldos y coches oficiales .Enormes sueldos para los muchos altos cargos públicos , uno de ellos fue Felix Millet .TENGO DOS HIJOS DISMINUIDOS yo esposa el HIJO AUTISTA Sus medicamentos haora son mucho mas caros ho cojes esto ho no te dan nada NOS ROBAN ..Los pisos de protección Oficial son para personas de fuera de otros países no para familias catalanas .TENGO 53 AÑOS y mis políticos me han llenado de odio y rabia y mucha impotencia ninguna esperanza ni ilucion . ESTE AÑO Ya no pienso adornar mi casa de Navidad ya no me quedan alegrías para celebrar ni LA NAVIDAD Ademas seguro la pasaremos pasando hambre como siempre QUE ALEGRIA PODEMOS TENER ? Los padres con hijos Disminuidos he ninguna esperar la muerte y dejar de sufrir tanto Que tengais una FELIZ NAVIDAD Y FELIZ AÑO NUEVO tu y tu familia QUE CANALLA RAJOY RECORTAR LA LEY DE LA DEPENDENCIA Claro hay tanto ladron también dentro el gobierno Español y el P.P.
  • 0
  • 1
Julián Picazo Jimenez Bacelona
1.
tengo una hija de 19 años con una dicapacidad del 68% presiento un futuro cada día más negro, muy negro. Me da mucha pena mi Pais. Cada día lo beo peor y más peor que peor. Que asco de politicos. Solo se enrriquecen los más ricos, cada día más y más, bancos, consejos de administración de las grandes compañias. Bamos a una sociedad donde los ricos dada día son más ricos y los pobres cada día más pobres. me da mucha pena de cara a las generaciones venideras. Pobre Pais, que les dejamos a nuestro hijos.

  • 5
  • 1

Comenta aquest article