El Govern crearà el Consell de la Discapacitat

L’Executiu ha aprovat la creació d’un grup de treball que redactarà la proposta de les bases que regularan el funcionament i els objectius del futur Consell.


El Govern ha aprovat la creació d’un grup de treball per avançar en la creació del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT), coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Aquest grup de treball s’encarregarà de redactar la proposta de les bases del reglament de funcionament del futur Consell de la Discapacitat de Catalunya, així com els seus objectius. Els grup haurà de lliurar el resultat dels seus treballs dins d’un termini de dos mesos des de l’aprovació d’aquest acord.
 
L’esmentat grup de treball estarà format per:
 
- Dos representants del Departament de Benestar Social i Família.
- Un representant del Departament d’Empresa i Ocupació.
- Un representant del Departament d’Ensenyament.
- Un representant del Departament de Salut.
- Un representant del Departament de Territori i Sostenibilitat
- Dos representants de COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat).
 
La creació del Consell de la Discapacitat de Catalunya s’emmarca dins de les prioritats del Govern per promoure l’autonomia personal, social i laboral de les persones amb discapacitat. La intenció del Govern de Catalunya és promoure les condicions per tal que la llibertat i la igualtat de les persones discapacitades i dels grups en els quals s’integren siguin reals i efectives i remoure els obstacles que n’impedeixin o en dificulten la plenitud en l’exercici dels seus drets. El CODISCAT vol contribuir a donar a les persones amb discapacitat l’oportunitat de participar activament en els processos d’adopció de decisions sobre polítiques i programes, inclosos els que els afecten directament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article