Barcelona opta a ser la Capital Europea del Voluntariat 2014

El govern espanyol està preparant una nova Llei del Voluntariat per proporcionar "un marc legal adequat" als voluntaris, segons ha dit la ministra Ana Mato.


Barcelona competirà demà dijous amb Guimaraes (Portugal) i Laval i Rennes (França) per convertir-se en la Capital Europea del Voluntariat 2014 , coincidint amb la commemoració del Dia Internacional dels Voluntaris. Aquesta iniciativa, posada en marxa pel Centre Europeu del Voluntariat , té com a objectiu promoure el voluntariat en l'àmbit local i reconèixer als municipis que donen suport i enforteixen les aliances amb les organitzacions de voluntaris en les seves comunitats.

Un jurat format per nou persones relacionades amb el voluntariat ha estat l'encarregat d'avaluar les candidatures. La ciutat guanyadora podrà utilitzar el títol de Capital Europea del Voluntariat 2014 durant tot el proper any. Els criteris d'avaluació es cenyeixen a les recomanacions de l'Agenda de Polítiques per al Voluntariat a Europa, amb especial atenció a l'ajuda i l'estímul per al voluntariat entre països.

Aprofitant l'entrega de Premis del Voluntariat Social 2013, la ministra de sanitat, serveis socials i igualtat del govern espanyol, Ana Mato, ha afirmat que el seu ministeri treballa per "promoure un marc regulador que permeti avançar cap a un nou model social, d'acord amb els principis de responsabilitat, solidaritat, respecte i confiança en l'ésser humà", ha dit la ministra. En aquest sentit, Mato ha anunciat que el Ministeri està treballant en una nova Llei de Voluntariat, "que proporcioni en els propers anys un marc legal adequat per a l'exercici de la seva activitat".

Aquest any 2013 es ret un homenatge especial a la contribució que realitzen els voluntaris joves. Segons dades de l'IDESCAT, el 6% del joves catalans dediquen 1 hora i 45 minuts al dia a treballs voluntaris i activitats participatives.

La celebració d'aquest dia es remet a l'any 1985, quan l'Assemblea General de les Nacions Unides va convidar els governs a celebrar cada any, el 5 de desembre, el Dia internacional del Voluntariat per al Desenvolupament Econòmic i Social i els va exhortar a adoptar mesures perquè es cobrés més consciència de la important contribució dels voluntaris, tant dins del propi país com a l'estranger.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article