Amics de la Gent Gran Vs. la soledat de les persones grans per Nadal i durant tot l'any

L'associació llança una campanya per combatre aquestes situacions en aquests segments de la població


El Nadal és una de les èpoques de l'any en què el sentiment de soledat de les persones grans s'agreuja. Els records de les persones estimades que ja no hi són, els moments d'alegria viscuts al voltant de les grans taules en família i de la màgia de les grans vetllades com la de Nadal, Cap d'Any o la nit de reis, passen a ser només això, records buits de realitat, i malauradament les nostres estimades gent gran es veuen envaïdes per un gran sentiment de solitud i nostàlgia.
 

Amics de la Gent Gran vol sensibilitzar i mobilitzar la societat perquè col·labori econòmicament amb l'entitat i evitar així aquesta situació. Considera que la població pot transformar la realitat de les nostres persones grans per Nadal. Per aquest motiu, l'entitat posa la campanya de captació de recursos Fes que la companyia els alegri el Nadal.
 
Fes que la companyia els alegri el Nadal
 
Amb aquest lema, Amics de la Gent Gran fa una crida a la població amb la finalitat de captar fons per desenvolupar les seves accions tant en l'època nadalenca com durant tot l'any. La Concepció, de 92 anys, i la Núria, la seva voluntària, són les protagonistes d'aquesta campanya, que està marxa a través d'Internet (a l'enllaç http://amicsdelagentgran.org/navidad/catalan/) i les xarxes socials (http://www.facebook.com/amicsdelagentgran - http://twitter.com/Amicsgentgran).
 
“He treballat tota la vida comercial i he donat moltes voltes pel món. El meu últim viatge va ser als meus 85 anys al Paraguai. Des de llavors a penes surto de casa. Mai vaig imaginar que el pitjor de fer-se gran fos la soledat. No sé si us desitjo arribar als 92 anys, ja que sola no val la pena. La veritat és que la solitud és molt mala companyia. En aquesta edat no serveixes per a res, però si tens algú, sí”. Així s'expressa la Concepció, que rep el suport de l'entitat des del 2012.
 
Des de llavors que coneix la Núria, de 27 anys, voluntària d'Amics de la Gent Gran. Aquestes són les seves paraules: “Tornant d'un viatge de 10 mesos, una volta al món, em va canviar la visió de la vida i de la gent que ens envolta. Volia fer voluntariat per ajudar, però també perquè sé que em faria créixer i aprendria coses. Vaig triar una ONG de persones grans. Sempre em va agradar la seva companyia. Recordo que bé que m'ho passava amb la meva àvia de Lleida, que va morir fa uns anys”. El vincle d'amistat entre la Concepció i la Núria, que es mostrarà en aquesta campanya, serveix d'exemple per donar a conèixer l'acció social que desenvolupa Amics de la Gent Gran durant el Nadal i tot l'any.
 
Minvar la soledat en unes dates molt especials
 
Sota el lema Un Nadal en companyia dóna vida, Amics de la Gent Gran mobilitza voluntaris i voluntàries perquè augmentin la freqüència de les visites a les persones grans de l'entitat durant les dates nadalenques. Passar una mica més de temps amb elles fa disminuir el seu sentiment de soledat. I també promou que acullin una persona gran en alguna de les àpats de Nadal. Moltes persones grans fa temps que no gaudeixen d'un dinar en família: només cal imaginar la il·lusió amb la qual poden rebre aquest gest tan generós. A més, s'anima a visitar les persones grans en les dates assenyalades després del dinar (Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any o Reis). Les persones voluntàries també els reparteixen regals de Nadal, per gentilesa de la Fundació Claror.
 
En el marc d'aquestes accions també se situen els actes del Gran Dinar de Nadal, que tindran lloc a Barcelona, Badalona, Vilanova i la Geltrú i Cambrils, el proper dissabte 21 de desembre. La més multitudinària tindrà lloc a Barcelona, a la Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de la capital catalana. Per a tots aquests esdeveniments estan convidades més de 450 persones grans que reben el suport d'Amics de la Gent Gran al llarg de tot l'any.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article