'Pam a pam', un mapa de consum responsable

Pam a Pam és el mapa col·laboratiu de la ciutat de Barcelona que mostra punts de consum responsable i economia solidària


Pam a Pam és una iniciativa de l'ONG SETEM per transformar la ciutat a partir de la teva cistella de la compra. La idea de l'entitat és que el cosum pot ser una eina de transformació social. Per això, diuen al web, que amb el mapa interactiu i col·laboratiu que han elaborat, volen "posar-te fàcil que trobis alimentació ecològica, comerç just, roba sense explotació o banca ètica a prop de casa".

"Tenim al nostre abast una eina fonamental de canvi social: el consum. Utilitza aquesta poderosa eina!", aboguen des de Setem Catalunya, els impulsors de Pam a Pam perquè, com diuen "Sí hi ha alternatives": "Decidir el destí dels nostres diners quan comprem configura un tipus de societat: podem afavorir comerços familiars, de proximitat, que conformen una ciutat amb teixit social i riquesa més distribuïda". Setem vol "contrarrestar el model que s’està imposant" per apostar "per l’economia que té com a prioritat a les persones, el medi ambient i el desenvolupament sostenible".

La materialització de tota aquesta reflexió de Setem és Pam a Pam. El web permet cercar les iniciatives de consum responsable de diferents maneres: cerca per districte o per sectors. En una primera fase del projecte, Pam a Pam ofereix informació de tres sectors: roba, alimentació i banca. A la pregunta de per què aquests tres sectors, Setem respon que el projecte "neix de la inquietud de moltes persones, de molts anys fent xerrades de la Campanya Roba Neta, de Finances Ètiques i de Comerç Just que acabaven amb la demanda “i què puc fer jo ara?”.

Les iniciatives i establiments que apareixen al mapa Pam a Pam han estat detectades i entrevistades per algun membre de l’equip de Pam a Pam, garantint que compleixen els criteris de l’economia social i solidària. El web també ofereix un apartat de recursos per aprofundir en aquest tipus de consum i un bloc que s'actualitza periòdicament amb les novetats del mapa interactiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article