FEDAIA reclama més transparència en els pressupostos que es destinen a polítiques d'infància

La federació estima que l'actual redactat impedeix saber si els recursos destinats a infància en 2014 es mantenen, sofreixen retallades o s'incrementen.


La FEDAIA, la federació que agrupa a les entitats catalanes que treballen amb infants en situació de desemparament o risc d'exclusió social, ha reclamat avui més claredat en els pressupostos que es destinen a polítiques d'infància a Catalunya. La federació considera que amb l'actual redactat resulta impossible conèixer si les partides destinades a finançar els diferents serveis que gestionen les seves entitats es mantenen, sofreixen retallades o s'incrementen.

Encara que la FEDAIA valora els avanços dels últims anys en relació a la infància, que es reflecteixen en l'impuls d’iniciatives com el Pacte per la Infància, el Pacte per a la Lluita contra la Pobresa i la Llei d'Infància, creu també que aquesta sensibilitat no es tradueix a l'hora de construir uns pressupostos clars i que posin a la infància com prioritat.

En aquest sentit, la federació vol recordar que amb motiu de les eleccions al parlament de Catalunya de novembre de 2012, tots els partits polítics, exceptuant el PP, es van comprometre per escrit a posar en pràctica al llarg d'aquesta legislatura una sèrie de demandes presentades per la FEDAIA.

Entre aquestes es trobaven la d'incrementar el percentatge del PIB que Catalunya destina a polítiques d'infància i família fins a homolagar-lo a la mitjana de la Unió Europea (UE) que és d'un 2,2% i a crear una renda de suficiència econòmica que garanteixi a tots els infants un nivell de vida adequat. També es van comprometre a desplegar la Llei d'Infància amb un pressupost acord a les necessitats d'aquesta nova normativa.

La FEDAIA considera que cap d'aquestes promeses es veu reflectida en els actuals pressupostos i espera que els grups parlamentaris les tinguin en compte quan es produeixi el debat sobre aquests en el parlament català. “Entenem que la situació econòmica no és la que tots desitjaríem però creiem també que la infància ha de ser una prioritat social i política i que s'ha de comptar amb el sector per a planificar els recursos i, si és necessari, readaptar-los a les necessitats”, assenyala el president de la FEDAIA, Jaume Clupés.

La FEDAIA és la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats d’infància, joves i famílies en situació de risc social o desemparament. Nascuda l’any 1996, està formada per més 85 entitats que atenen a més de 35.000 infants i 19.000 famílies a través de serveis en l’àmbit de l’acció social, l’educació, la formació pre-laboral i l’atenció a les famílies, com per exemple centres d’acollida residencial i familiar, adopció, pisos assistits, punts de trobada, residències maternals, centres oberts, serveis de teràpia, UECs, PQPI, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article