Justícia destinarà 2,3 M€ a les entitats socials que treballen a les presons

El Conseller Gordó ha assegurat a la Taula del Tercer Sector que el 2014 es recuperarà la dotació que fou eliminada l’any 2011.


En una reunió que la Taula del Tercer Sector va mantenir amb el Conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, el passat 9 de novembre, el Conseller va comunicar que està previst que en els propers dies el Parlament aprovi una esmena als pressupostos de 2014, pactada entre CiU i ERC, per incrementar en un 1 M€ la convocatòria de subvencions per a les entitats del Tercer Sector que col·laboren en els programes d’acompanyament i reinserció de reclusos.

D’aquesta manera la convocatòria passarà de l’1,3 M€ d’aquest any a 2,3 M€ l’any vinent, i es recuperarà la dotació que hi havia l’any 2010, abans de l’eliminació de la convocatòria esdevinguda l’any 2011. Un fet que va comportar molts problemes a les entitats afectades, i que va suposar la paralització de molts programes i actuacions en curs en l’àmbit penitenciari.

A Catalunya hi ha un centenar d’entitats socials que col·laboren en programes de reinserció dels reclusos, tant de forma professional com amb voluntariat. La seva col·laboració altruista amb els professionals i serveis de la Direcció General de Presons sempre ha estat un ajut molt important per als reclusos que necessiten reinserir-se paulatinament a la vida ordinària, i per als reclusos amb discapacitat o amb altres necessitats especials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article