'Tornem a BCN', campanya contra l'exili juvenil

Impulsada pel Consell de la Joventut de Barcelona, la campanya vol donar a conèixer la situació límit que viuen molts joves de la ciutat.


La setmana passada el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va presentar la campanya "Tornem a BCN", amb la que vol donar a conèixer la situació límit que viuen moltes persones joves de la ciutat i del seu entorn a causa de problemàtiques molt presents a la ciutat i al país com l'atur juvenil, la precarietat laboral, les dificultats per emancipar-se o el preu dels estudis. Realitats que provoquen un important èxode juvenil cap a d'altres països d'arreu del món que ofereixen més opcions a les persones joves per a desenvolupar-se autònomament.

A través d'aquesta campanya, el CJB vol fomentar el retorn del jovent barceloní exiliat. Inclou la distribució de 10.000 postals físiques i l'opció de realitzar enviaments digitals a través de la web www.tornemabcn.cat de 3 models de postals diferents als i a les joves que viuen i treballen a l'estranger desitjant-los que puguin tornar a BCN, així com signar el manifest que recull les propostes de les entitats juvenils de la ciutat consensuades a través del CJB.

D'entre les demandes que es fan a l'Ajuntament de Barcelona, en destaquen l'impuls d'un programa d'"Operació Tornada", el reforç dels programes d'ocupació juvenil de BCN Activa, la creació d'una Renda Garantida d'Emancipació per a joves, l'enfortiment de la formació professional i la realització d'un seguiment estadístic i sociològic de l'exil juvenil.

Consulteu el dossier de la campanya amb totes les dades i propostes que s'en deriven.
Web de la campanya "Tornem a BCN"
Spot de la campanya
Vídeo de la campanya
Hashtag de la campanya: #TornemaBCN

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article