Les desigualtats de gènere centraran la 7a Àgora Jove

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya organitza una trobada d'entitats joves el dies 1 i 2 de febrer a Lleida.


'Desterrem desigualtats: Joves lliures de violències masclistes i discriminacions de gènere' és el lema de la 7a trobada d'entitats juvenils Àgora Jove, que organitza el CNJC per buscar propostes per "articular un nou model de participació i treball en xarxa de les entitats
que servís per avançar en la creació de discurs entorn a diferents àmbits de la realitat juvenil actual".

Els objectius de la 7a Àgora Jove seran:
1. Garantir una base formativa mínima en desigualtats de gènere i violència masclista.
2. Dur a terme un anàlisi de la situació actual pel què fa qüestions de gènere per tal de disposar d'una diagnosi de l'estat de la qüestió a la societat en general i en el moviment associatiu juvenil en particular.
3. Construir una xarxa o espai de treball d’entitats o comissions de gènere de les entitats per treballar de forma conjunta i amb objectius comuns sobre aquest tema.
4. Motivar les entitats a t reballar sobre gènere de manera continuada i transversal.
5. Actualitzar el discurs del CNJC sobre qüestions de gènere i diversitat sexual i reflexionar sobre com volem comunicar els posicionaments sobre gènere des de la joventut a la societat.

A l'Agora Jove es treballarà en base a tres eixos de treball:
- Desigualtats de gènere en diferents àmbits socials (laboral, educatiu, participació, salut reproductiva)
- Violència masclista entre la joventut (prevenció i abordatge)
- LGTBfòbia , reflexions envers la lluita contra la discriminació per motius d' identitat de gènere i orientació sexual.

El CNJC es planteja l’Àgora Jo ve com un espai de participació clau de les entitats del Consell. Tanmateix també està obert a altres entitats del moviment associatiu juvenil i altres persones joves interessades. L’Assistència a l’Àgora Jove és gratuïta pels membres de les entitats del Consell. Per la resta de persones el preu és de 5 euros (en el cas que hagueu de pagar aquests 5 euros us podeu posar en contacte amb el CNJC enviant un correu a [email protected] o bé trucant al telèfon 93 368 30 80). El termini per les inscripcions és
fins el divendres dia 17 de gener.

La 7a edició de l’Àgora Jove es realitzarà a l’Alberg Sant Anastasi i al Centre de Recursos Juvenils la Palma de Lleida.
Més informació aquí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article