Manquen més ajudes als col·lectius de discapacitats

Aquesta és la conclusió que es deprèn de l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de desembre de 2013.


Segons l'avançament que s'ha fet de les dades del baròmetre, el 81% dels ciutadans veu insuficients les prestacions econòmiques i els beneficis fiscals que les administracions concedeixen a la persona discapacitada i a la seva família. El 66% dels enquestats creu que l'assistència i el suport als col·lectius de discapacitats ha millorat poc (39'6%) o directament no ha millorat (26'2%) durant els últims tres anys.

Les dades indiquen que el 82'7% considera que els serveis sanitaris i socials que proporciona la societat a les persones amb discapacitat són percebudes com a insuficients. En aquest sentit, el 77'5% dels enquestats es queixen que l'accés als transports públic és difícil o molt difícil per aquest col·lectiu, així com també l'accés a museus per a persones amb mobilitat reduïda (57%), a hotel i restaurants (56% dels enquestats) o a llocs per fer esport (44%).

En la mateixa línia, el 60% dels enquestats considera que el seu municipi no està ben preparat per a les persones amb mobilitat reduïda, sobretot perquè les voreres tenen obstacles i clots, i els semàfors no tenen so per als cecs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article