Prova pilot de recollida de joguines usades als punts verds

La iniciativa està impulsada per l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Formació i Treball.


En el marc del Pla de Prevenció de Residus de la ciutat, l’Ajuntament posa en marxa una nova acció per la reutilització de materials i inicia una prova pilot de recollida de joguines usades als punts verds de la ciutat. Acabada la campanya de Nadal, els ciutadans poden portar les joguines usades als 23 punts verds de barri i als 96 punts on s’ubiquen els punts verds mòbils. Aquesta recollida es va iniciar el dia 7 de gener.

D’aquesta manera, l’Ajuntament vol promoure allargar la vida útil de les joguines amb la seva reutilització i en col•laboració amb la Fundació Formació i Treball, entitat que ja col•labora amb el Consistori en la recollida de roba usada i que treballa per a la formació i inserció laboral de persones en risc d’exclusió.

Així, els barcelonins i barcelonines  (es vol fer una especial crida als nens i nenes)- poden portar als punts verds els jocs i joguines que tenen la intenció de desprendre’s. El  que es recull es duu a la planta de reciclatge de Formació i Treball, on es fa la seva tria segons estat, material i tipologia, possibilitats de reparació i finalment, es classifica segons el seu destí: venda de segona mà a les botigues de la Fundació, entre, o bé reciclatge. L’entrega social es fa des de les botigues de segona mà, tal i com es fa amb els mobles i la roba. Les joguines que pel seu estat no es poden preparar per a la reutilització es separaren per materials reciclables, amb la qual cosa es garanteix la seva correcta gestió com a residus.

Per a aquesta iniciativa, la Fundació Formació i Treball destinarà un equip de 4 persones de nova contractació: dues pel transport i dues persones per fer-ne el triatge i la reparació.

La prova pilot es perllongarà fins a la primavera, moment en què es farà balanç de la iniciativa i es valorarà si s’amplia durant més temps. Els propers dies promocionarà el nou servei a totes les escales de veïns de Barcelona. Donar una segona vida a les joguines i així reduir-ne el seu impacte ambiental com a residu és l’objectiu de l’activitat que, a més, donarà feina a persones en risc d’exclusió social i joguines als nens i nenes a qui no els hi és fàcil tenir-ne.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article