1a guia mèdica d'otorinolaringologia especialitzada en la síndrome de Down

La publica Down Espanya i està dirigida a professionals de la salut per familiaritzar-los amb les característiques morfilògiques i patològiques d'aquest col·lectiu.


La guia "Otorinolaringologia i síndrome de Down" ha estat elaborada per Down Espanya en col·laboració amb Divina Pastora Seguros i l'Organització Mèdica Col·legial. Compta, a més, amb l'aval de la Societat Espanyola d'Otorinolaringologia i Patologia Cèrvico-facial.

El seu objectiu és ser un instrument al servei dels metges otorinolaringòlegs i el personal sanitari, de manera que puguin estar preparats per respondre a les necessitats i seguiments preventius que les persones amb síndrome de Down requereixen en aquesta àrea de la salut. La guia tracta de proporcionar una informació concisa i directa sobre com abordar en consulta els problemes més freqüents i les revisions més recomanables per a les persones amb aquesta discapacitat intel·lectual.

El manual repassa les característiques morfològiques pròpies de les persones amb síndrome de Down (com la hipoplàsia del maxil·lar superior o l'existència habitual d'un paladar ogival), i s'expliquen algunes de les patologies típiques (com la rinitis, l'otitis, la hipertròfia amigdalar, o l'estridor). A més, es contemplen aspectes foniàtrics i d'audició .
 
Aquesta guia ha estat editada com a complement al Programa Espanyol de Salut per a Persones amb Síndrome de Down editat per Down Espanya, una publicació que s'ha convertit en imprescindible per als professionals de l'àrea mèdica i que ha permès atendre les necessitats específiques del col·lectiu. També es suma a les guies mèdiques per especialitats clíniques d'atenció a les persones amb síndrome de Down, publicades amb anterioritat per Down Espanya (atenció bucodental, ginecologia, oftalmologia, atenció mèdica a l'adult, i salut mental).

La guia es pot descarregar des d'aquest enllaç.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article