Nou espai a Barcelona per atendre víctimes de la violència masclista

El nou Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) integrarà serveis que treballaven per separat i que ara funcionaran de manera coordinada.


El nou Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida, el SARA, per a les dones i famílies víctimes de violència masclista ja està en marxa. L'Ajuntament de Barcelona ha inaugurat un espai d'intervenció innovador per a atendre les víctimes de violència de gènere a partir d'una visió global, que elaborarà plans personalitzats en funció de la situació familiar, social i cultural de cada usuari.

Per a fer-ho, el SARA comptarà amb un equip de 26 professionals de diverses disciplines relacionades amb la violència masclista, com poden ser els serveis socials, l'atenció a la infància, la inserció laboral, i l'assessorament legal, que faran l'acompanyament de tot el procés.

La regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, ha explicat que calia donar una mirada global al problema. "Les dones no són un cas aïllat, sinó que cal tractar-les en relació als seus fills, ja siguin nens o adolescents, i en relació al seu entorn més proper, com la família o els amics, per donar una resposta integral a la seva situació."

En la mateixa línia l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'ha mostrat satisfet del nou servei. "Hem de ser capaços de prevenir els casos, de diagnosticar-los correctament i de donar-los una resposta adequada tant a les víctimes directes, com al seu entorn. Iniciatives com aquesta generen qualitat de vida, treball i també riquesa, perquè això també és economia productiva".

El nou espai ocupa 800 metres quadrats del mateix edifici on hi ha la seu del districte de Nou Barris, i compta amb diverses sales de reunió individual i familiar, una sala de jocs per als nens, i una sala de treball conjunta per a l'equip professional que atendrà les víctimes.

Barcelona va atendre l'any passat 1.345 persones per situacions de violència masclista, un 18% més que el 2012. Com a resposta, l'Ajuntament ha augmentat un 22,5% el pressupost destinat a atendre el problema, fins als més de 4 milions d'euros, per tal de garantir que cap víctima quedi sense atenció.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article