Torre Jussana obre les inscripcions als nous cursos d'hivern per a entitats

Un total de 17 cursos, tallers i xerrades completen la nova oferta formativa gratuïta per a les associacions de Barcelona.

Els cursos de Torre Jussana estan pensats per ajudar a les entitats a millorar el seu funcionament associatiu i la seva acció de dinamització de la ciutat. Les propostes formatives es realitzaran entre els mesos de gener i març d’aquest 2014. Les inscripcions als diferents cursos, tallers i xerrades ja es poden formalitzar. Són propostes formatives totalment gratuïtes, relacionades amb els 4 àmbits que des de Torre Jussana es consideren claus per al bon funcionament associatiu: la intenció, la participació, l’acció i la gestió.

Aquests cursos estan dirigits, principalment, als membres de les Juntes Directives, a les persones associades, al col·lectiu de voluntariat i als equips tècnics de les associacions de Barcelona ciutat.

Els cursos s’iniciaran a partir del proper 27 de gener. Per tal d’inscriure-s’hi, cal complimentar el formulari d’inscripció corresponent. La inscripció es confirmarà en la data indicada en cada cas, a través de correu electrònic.

Aquesta formació, com tots els serveis que s’ofereixen des del centre, està pensada per enfortir el teixit associatiu de la ciutat a través del treball de temàtiques com el finançament, el disseny de projectes, la comunicació, la gestió econòmica o la legalitat i la fiscalitat per a l’àmbit associatiu. Així doncs, s’hi tractaran qüestions com les claus per al bon funcionament associatiu, la captació de fons, com elaborar un pla de comunicació, els relleus de les juntes directives o com fomentar la participació de la base social de les associacions, entre d’altres.

Els cursos estan realitzats per entitats i persones amb una dilatada experiència en la temàtica que abordaran.

D’entre les novetats d’aquesta oferta formativa cal destacar la inclusió de les xerrades informatives sobre constitució d’associacions que es realitzen mensualment des del centre, dirigides a persones que volen desenvolupar un projecte a BCN i es plantegen fer-ho a través de la fórmula jurídica d’associació.

En aquest trimestre també es realitzarà per primer cop un taller sobre els Grups d’Ajuda Mútua, una eina molt útil per a les associacions per millorar les condicions de vida de les seves persones associades i usuàries, així com una xerrada sobre les principals novetats fiscals que han entrat en vigor aquest 2014 que afecten a les associacions i el nou sistema de pagaments SEPA.

Torre Jussana és el centre de serveis a les associacions de Barcelona, cogestionat entre l'Ajuntament i el Consell d'Associacions de Barcelona.

Trobareu tota la oferta formativa d'hivern en aquest enllaç.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article