Un centenar de voluntaris de la Creu Roja col·laboren amb la Gran Marató de donants de sang

L’objectiu del Banc de Sang i Teixits és aconseguir 5.000 donacions de sang per remuntar les reserves, que s’han vist notablement reduïdes després de festes.


La Creu Roja participa a la Primera Gran Marató de Donants de Sang 2.0 que va començar el passat, divendres 17 de gener, i finalitzarà el proper dia 24. El voluntariat de la institució humanitària estarà present a tots els punts de donació de sang dels hospitals catalans durant la marató, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) de Catalunya. A més de la Creu Roja, col·laboren en aquesta edició la Federació Catalana de Donants de Sang i els ajuntaments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Amb l’eslògan “Siguis el donant que siguis, comparteix la teva sang”, el BST vol arribar a les 5.000 donacions de sang per tal de remuntar les reserves, que s’han vist notablement reduïdes després de festes.

Per tal de difondre la marató, enguany es farà un ús intensiu de les xarxes socials per promoure les donacions de sang. La Primera Gran Marató de Sang 2.0 comptarà amb la figura dels Ambaixadors 2.0, un grup de donants habituals que s’encarrega de difondre la necessitat de donar sang a través de les xarxes socials. En total, aquesta edició comptarà amb 35 Ambaixadors 2.0.

Punts de donació

A Barcelona, el punt central de donació és la Fundació Antoni Tàpies (C/ Aragó, 255), on 18 voluntaris de la Creu Roja van col·laborar en la marató entre divendres 17 i dissabte 18 de gener.

Arreu del territori, també es podrà donar sang en els punts fixos de recollida següents: Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, el Clínic, Sant Pau i Vall d’Hebron de Barcelona, el Josep Trueta de Girona, l’Hospital de Bellvitge, l’Arnau de Vilanova de Lleida, la Fundació Althaia de Manresa, l’Hospital Sant Joan de Reus, el Joan XXIII de Tarragona, la Mútua de Terrassa i l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. En tots aquests centres, prop de 8 voluntaris de la Creu Roja col·laboraran diàriament en els punts de donació de sang durant la setmana del 17 al 24 de gener.

En total, prop d’un centenar de voluntaris de la Creu Roja col·laboren en els punts de donació de sang d’arreu de Catalunya. El voluntariat es dedicarà a fer tasques d’acompanyament als donants de sang i, en el cas de la Fundació Antoni Tàpies comptarà amb una llar d’infants per acollir els menors de les famílies que desitgin donar sang. A més, promouran les donacions de sang entre les persones que visitin aquesta setmana els hospitals adherits a la marató, o directament a peu de carrer davant d’aquests centres.

Calen 1.000 donacions al dia a Catalunya

De manera general, gairebé tota la població pot donar sang sempre que gaudeixi d’una bona salut, sigui major d’edat i pesi 50 kg o més. Les dones poden donar sang un màxim de dos cops a l’any i l’home pot fer-ho fins a tres.

En total, es necessiten prop de 1.000 unitats de sang diàriament per atendre les necessitats dels pacients. Una de cada 10 persones hospitalitzades necessita una transfusió sanguínia i es calcula que un 25% de la població necessitarà rebre sang o un component sanguini durant la seva vida.

La donació es l’única font que assegura que els malalts disposin de la sang necessària per als seus tractaments. De cada donació, se’n beneficien tres persones. Els horaris i adreces dels punts de donació es poden consultar al web www.donarsang.gencat.cat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article