Un 23% de les persones sense sostre tenen alguna discapacitat

La xifra d'indigents discapacitats és cinc vegades superior que en la població general, segons l'estudi que ha presentat ONG Rais i Fundació ONCE.


Gairebé una quarta part dels sense sostre de l'estat espanyol tenen algun tipus de discapacitat i això incrementa la seva situació de vulnerabilitat, segons denúncia l'Estudi sobre discapacitat i persones sense llar que l'ONG Rais i la Fundació ONCE van presentar ahir a Madrid. La xifra confirma que la quantitat d'indigents amb discapacitat és cinc vegades superior a la mitjana de la població en general.

L'informe també apunta que la mitjana la mitjana de temps que els "sense sostre" viuen al carrer és de tres anys i mig, mentre que els discapacitats hi passen, de mitjana, sis anys i mig. A més, l'estudi constata que "els sense llars" que sofreixen algun tipus de discapacitat pateixen fins a un 50% més d'agressions de tot tipus, verbals, físiques i sexuals.

L'estudi fet entre els anys 2011 i 2012 a partir d'una mostra de 695 indigents atesos en centres de Rais, el 85% de les persones discapacitades que passen pel centre són homes, la meitat d'ells tenen més de 45 anys, un 33% són estranger i un 56% ha cursat estudis primaris.

Rais alerta que només la meitat dels qui pateixen una discapacitat tenen el certificat que ho acredita.La directora de la Formació i Ocupació de la Fundació ONCE ha parlat de "cercle viciós entre discapacitat, pobresa i exclusió, que es generen o s'agreugen mútuament". Les dades que ofereix l'estudi en aquest sentit diuen que el 72% tenen discapacitat física vinculada a la vida al carrer per consum d'alcohol, drogues i maltractaments; el 46%, discapacitat mental, i el 10%, sensorial.

Per llegir l'estudi sencer cliqueu aquí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article