Creu Roja i l'Obra Social 'La Caixa' signen un conveni per desenvolupar programes socials

L'acord de les dues entitats pretén incidir en la millora de l’atenció als col·lectius en risc o situació d’exclusió social


El president estatal de la Creu Roja, Juan Manuel Suárez del Toro, i el president de ”la Caixa” i la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat aquest dijous, 23 de gener, un acord que té per objectiu crear sinèrgies entre els programes socials que desenvolupen totes dues organitzacions per millorar l’atenció als col·lectius en risc o situació d’exclusió social.

Juan Manuel Suárez del Toro ha assegurat: “Aquesta iniciativa neix en el context de col·laboració entre la Creu Roja i l’Obra Social “la Caixa” i, del treball, que realitzen les dues entitats per millorar la situació dels col·lectius més necessitats en aquest context de crisi”. Per la seva banda, Isidre Fainé ha assenyalat: “estem molt il·lusionats amb l’acord que signem avui amb la Creu Roja, que ratifica de nou la nostra col·laboració i també el compromís que ambdues institucions hem adquirit amb el progrés de la societat i la millora de les condicions de vida”.

Balanç de les actuacions conjuntes

Fins al moment, les dues institucions han col·laborat conjuntament en projectes específics, com la integració sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió, la lluita contra la pobresa infantil, l’atenció a dones que han patit violència masclista, l’atenció integral a persones amb malalties avançades, l’atenció a persones grans, el foment del voluntariat i la cooperació internacional. El 2013, ”la Caixa” va dedicar a aquests projectes una inversió de 4,3 milions d’euros.

En el marc d’aquests programes prioritaris, les dues entitats n'han fet el següent balanç:

• La col·laboració d’ambdues institucions en el programa de foment de l’ocupació entre col·lectius amb dificultats, Incorpora, ha facilitat 985 llocs de treball a persones en risc o situació d’exclusió en 461 empreses adscrites al programa a tot l’Estat.

• Fins a 300 joves d’entre 18 i 30 anys, procedents de famílies sense cap tipus d’ingressos i que pertanyen a col·lectius especialment vulnerables per la seva baixa qualificació professional, han pogut accedir al programa europeu de formació i ocupació Aprendre Treballant.

• Una trentena d’interns en règim obert han participat en el programa Reincorpora, l’objectiu del qual és la inserció sociolaboral de persones privades de llibertat mitjançant la realització d’itineraris individualitzats que inclouen la formació, la col·laboració en un projecte d’ajuda a la comunitat i la inserció laboral.

• Els tres equips de la Creu Roja que desenvolupen el Programa per a l’atenció integral a persones amb malalties avançades van atendre 1.291 pacients i 1.902 familiars l’any passat.

• En el marc del programa CaixaProinfància, que té com a finalitat facilitar a la infància en situació de pobresa i vulnerabilitat social i als seus familiars un model integral d’acció social, educatiu i sanitari, s’han atès 325 nens i nenes i 205 famílies de Lorca afectades pel terratrèmol del 2011.

• Precisament, la infància més vulnerable i les seves famílies han protagonitzat la Recollida d’Aliments del 2013, impulsada per ”la Caixa” i els seus treballadors i clients a favor de la Creu Roja. En un mes, es van recaptar 509.751 quilos de queviures a tot l’Estat.

• Millorar la qualitat de vida de la infància hospitalitzada també és una de les prioritats d’ambdues entitats. El 2013, el voluntariat de la Creu Roja va dinamitzar 51 CiberCaixa Hospitalàries, espais on es duen a terme activitats lúdiques, d’entreteniment i d’interrelació amb altres pacients i famílies.
 
• Més de 375 dones que han patit violència masclista han rebut atenció psicosocial en el marc del programa “Violència: Tolerància Zero” i han participat en 31 tallers d’intervenció psicosocial.

• A més, les dues institucions han impulsat un nou projecte pilot d’atenció a persones grans en situació de soledat, un col·lectiu preferent i al qual destinen diferents projectes.

• S’han portat a terme 30 projectes de la Creu Roja destinats a l’atenció a la discapacitat i la dependència, a la inclusió en habitatges temporals i a la inserció sociolaboral, impulsats pel Programa d’ajudes a projectes d’iniciatives socials de l’Obra Social ”la Caixa” el 2013.

• A aquestes línies d’actuació, cal afegir-hi les col·laboracions de la xarxa d’oficines de ”la Caixa” amb la Creu Roja, a través de la partida per a obra social descentralitzada, que sumen més de 133.000 euros.

• I fora de l’Estat Espanyol, l’Obra Social impulsa un projecte de cooperació internacional de la Creu Roja dedicat a prevenir i tractar la malnutrició a la regió de Maradi, al Níger.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

<h1>hola</h1>
1.

adios

  • 0
  • 0

Comenta aquest article