S'obre el primer menjador social a Tarragona

Ubicat al carrer Cervantes ofereix fins a 60 àpats diaris i té un espai de suport a la millora de les habilitat socials


La Fundació Formació i Treball han signat un acord amb l’Ajuntament de Tarragona per oferir el servei de menjador social al centre de la ciutat. El nou local situat al carrer Cervantes número 4B ja està en funcionament i la seva gestió va a càrrec de la Fundació , amb el suport i coordinació de l'Institut Municipal de Serveis Socials.

El tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor va explicar que “l’acord s’emmarca en una de les polítiques prioritàries de l’Ajuntament en l’atenció a les persones que és establir col·laboracions amb entitats socials del territori que disposen de l’experiència i els recursos per donar resposta a una necessitat social urgent”.

Per la seva banda, el director de la Fundació Albert Alberich va destacar la importància de la bona sintonia pública i privada per tirar endavant projectes com el menjador, i va destacar la bona feina feta per crear un espai que permeti la integració en un entorn normalitzat i que ha suposat la creació de dos llocs de treball per a persones amb dificultats per incorporar-se al mercat.

Aquest menjador tindrà la capacitat d'atendre aproximadament 60 usuaris, repartint els corresponents menús a l'hora de dinar. A més de servir els àpats, es treballarà per a les persones que ho necessiten, la millora d'habilitats socials per tal de fomentar la seva integració social, alhora que s'ofereix un espai de convivència i interrelació entre usuaris, voluntaris i professionals.

Es tracta d’un recurs extern que té com a principal objectiu proporcionar àpats saludables per a persones i famílies amb greus necessitats socials i que necessiten ajuda per la subsistència. Aquest servei es presta en el propi local i també mitjançant la recollida en carmanyoles. El servei de menjador s’afegeix a d’altres recursos disponibles com els ajuts d’urgència per la compra d’aliments i les beques menj ador a les escoles. Els usuaris es deriven des dels diferents punts d’atenció social i el principal objectiu és oferir un recurs en un entorn el més normalitzat possible en funció del seu perfil i la situació en la que es troben.

La Fundació Formació i Treball té com principal objectiu la formació i inserció laboral de persones amb especials dificultats personals i sociolaborals per incorporar-se al mercat laboral ordinari. A Tarragona, a més d’aquest nou establiment, gestiona els contenidors de Roba Amig a i la botiga ubicada al carrer Apodaca, 12.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article