Neix l’Associació Menjadors ecològics

L’entitat pretén analitzar la situació actual i ajudar les escoles i AMPA a fer el canvi a l'alimentació ecològica, de temporada i de proximitat.


“Durant dos anys hem compartit experiències arreu del territori amb escoles, Ajuntaments i AMPAS que volen un menjador ecològic però que no tenen les eines ni els coneixements per fer el canvi”, diuen els impulsors de l’Associació Menjadors ecològics que, des d’aquesta setmana, han encetat una campanya de micorfinançament per fer possible que l’entitat tiri endavant.

L’associació es crea a partir d’una preocupació comuna de què “els aliments kilomètrics i de baixa qualitat són els més habituals del menú escolar; la majoria de les empreses prioritzen el benefici econòmic en detriment de la qualitat i la sostenibilitat. Verdures congelades i destemporalitzades, precuinats, transgènics... compleixen tota la normativa establerta però no nodreixen”.

Per revertir aquesta tendència, l’Associació Menjadors ecològics neix amb la voluntat de donar la formació i assessorament necessaris per que els menjadors que ho vulguin puguin esdevenir ecològics. L’entitat s’ha marcat dues fites: Documentar les escoles amb menjador ecològic i la seva xarxa d'abastiment i la creació d’una plataforma de formació i d'assessorament integral.

Amb un equip d’educadors, dietistes i assessors en agricultura ecològica, l’organització té previst constituir-se durant els propers mesos i començar un vertader treballar a partir del curs vinent.

Els impulsors del volen seguir els models del gran continent ja que, com diuen, “a molts llocs d'Europa l'alimentació ecològica ja és una realitat per normativa i molts menjadors escolars porten a la pràctica els principis de la sobirania alimentària a les escoles”.  De moment, a Catalunya de 2.800 escoles només 40 han tastat algun aliment ecològic a l’any 2010.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article