Augmenta entre 5 i un 10% la supervivència del càncer a Catalunya

Un estudi de l'OMS afirma que l'accés a medicaments eficaços i més barats reduiria significativament la taxa de mortalitat.


A Catalunya cada any es diagnostiquen 34.000 casos nous de càncer a Catalunya. La mitjana de supervivència, però, supera la europea i, de fet, ha augmentat entre un 5 i un 10% en l'última dècada. Els càncer més freqüents continuen sent, entre els homes els de pròstata, còlon i pulmó, i en dones, els de mama, còlon i endometri, segons s'han publicat les entitats contra el càncer en en motiu del Dia Mundial Contra el Càncer.

D'altra banda, avui també s'ha fet públic un informe de la Organització Mundial de la Salut en el qual s'afirma que d'aquí a vint anys es diagnosticaran 22 milions de casos de càncer a tot el món, cosa que suposa un 50% més de casos que els que es diagnostiquen ara.

Els autors de l'estudi es dirigeixen als polítics i els demanen que preguin les mesures adequades per controlar la malaltia. "L'estudi ens mostra que el càncer és un problema mundial i que no serem capaços de fer front a aquest problema només millorant el tractament de la malaltia", ha dit Christopher Wild, director de l'IARC.

L'informe, que es fa cada cinc anys, ha estat possible gràcies a la participació de 250 científics de més de 40 països que ha permès veure l'avenç "en la comprensió de la biologia del càncer", segons afirma Wild, que creu que "ara el repte és no només traduir els nous coneixements sobre biologia en tractaments més bons, sinó també en les formes de prevenir la malaltia i detectar-la al principi".

Segons l'estudi, un de cada cinc homes i una de cada sis dones desenvoluparan algun càncer abans dels 75 anys i un de cada vuit homes i una de cada dotze dones moriran a causa de la malaltia. L'informe demostra que els països amb vies de desenvolupament són els que tenen més problemes per implantar tractaments preventius. L'informe diu que l'accès als medicaments eficaços i relativament barats del càncer reduiria significativament les taxes de mortalitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article