Eliminada la consideració de trastorn mental com a risc per a la salut pública

El Ministeri de Salut ha eliminat aquest supòsit després de la petició de la Feafes i de diverses entitats de la salut mental


El passat divendres la Confederación Española de Agrupaciones de Familiares i Personas con Enfermedad Mental (Feafes) va rebre un comunicat del Ministeri de Salut per fer-los saber que s'havia eliminat el paràgraf 2.7 del document 'Intervención sanitaria en situaciones de riesgo para la salud pública', en el qual s'afirmava que el trastorn mental era un de les situacions que posaven en perill la salut de la població.

Les malalties que el govern espanyol havia inclòs a la normativa eren l'Esquizofrènia, trastorns delirants persistents, trastorn bipolar, trastorn depressiu recorrent i trastorn obsessiu compulsiu. Aquest supòsit havia estat denunciat per la Feafes i altres entitats del sector de la salut mental en considerar-la "clarament discriminatòria" i una forma de fomentar "l’estigma contra les persones amb problemes de salut mental". En la mateixa línia s'havia pronunciat el conseller de Salut, Boi Ruiz, en una reunió el desembre passat en la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

La Federació Salut Mental Catalunya celebra que "a reivindicació i mobilització del sector de la salut mental hagi donat fruits i que finalment el trastorn mental no s’inclogui com a situació de potencial risc per a la salut pública, dintre de l’àmbit de malalties no transmissibles". Des de la Federació recorden que aquesta reivindicació se suma a la que el sector de la salut mental a Catalunya està impulsant contra el Codi Penal, en el qual s'associa trastorn mental i perillositat.

Foto: Somospacientes.com

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article