Les farmàcies de Barcelona vetllaran per les persones grans que viuen soles

La col·laboració s'inscriu en el programa 'Radars' de l'Ajuntament de Barcelona que té cura per la gent gran que viu sola.


Les farmàcies de Barcelona s’han incorporat al projecte 'Radars' de l’Ajuntament de Barcelona, que vetlla per les persones grans que viuen soles a casa seva, amb la signatura d’un conveni entre el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l’Institut Municipal de Serveis Socials del consistori.

Per tal d’incloure’ls en aquest projecte, s’ha considerat que els professionals farmacèutics són persones amb un perfil idoni per fer les tasques del projecte "Radars", ja que són agents de salut i alhora veïns integrats en el teixit social del seu entorn.

Així, els farmacèutics podran dur a terme diferents accions previstes en el projecte, segons tres modalitats de col·laboració: d’una banda, els farmacèutics podran identificar i comunicar situacions de risc, aconsellant i derivant les persones a la xarxa de serveis socials. També podran intercedir i fer que la farmàcia sigui un punt de trobada i mediació entre la persona gran i els serveis socials. Finalment, els professionals també poden complementar la tasca dels serveis socials treballant en els casos en què calgui una actuació de tipus sanitari.

Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, ha agraït la col·laboració del Col·legi de Farmacèutics, ja que "la farmàcia és més que un comerç: els farmacèutics són un referent molt important per a la gent gran". Per la seva banda, Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics, ha explicat que amb aquesta adhesió es compleix una doble voluntat: "Ser cada cop més propers als veïns i destacar la xarxa de farmàcies".

El projecte 'Radars' va néixer al barri del Camp d’en Grassot de Gràcia al 2008. Es tracta d’una iniciativa d’acció comunitària en què intervenen l’Ajuntament, entitats del tercer sector i la ciutadania a títol personal per crear una xarxa de prevenció que pretén evitar l’aïllament de la gent gran que viu sola.

El juliol del 2012, l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports va estendre 'Radars' a altres barris de la ciutat. Actualment, funciona en 15 barris de 9 dels 10 districtes de Barcelona, i fa el seguiment de 409 persones. Té la col·laboració de 147 entitats de la ciutat, 524 radars veïnals i 269 radars comercials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Montserrat Pérez Pàmies Barcelona 08029
1.

Es una iniciativa excellent.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article