La ILP sobre pagaments a gran dependència aconsegueix les signatures

D'aquesta manera podrà continuar la tramitació

La comissió de control de la iniciativa legislativa popular (ILP) que proposa modificar la llei de finances públiques de Catalunya per garantir el pagament puntual de les prestacions de gran dependència ha validat aquesta tarda les 55.554 signatures recollides pels promotors, que permeten que la iniciativa pugui començar la tramitació parlamentària, ja que en calien 50.000.
 

Aquesta ILP, la segona presentada aquesta legislatura, planteja una proposició de llei de modificació del text refós de la llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel decret legislatiu 3/2002, del 24 de desembre. Es tracta, segons que exposen els promotors, de garantir per llei que els pagaments de les prestacions de gran dependència “arribin puntualment als beneficiaris i a les entitats proveïdores” i tinguin “caràcter prioritari”.
 
La comissió de control, l’òrgan que vetlla per la veracitat del procés i que presideix el magistrat de la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Daniel Bartomeus, ha proclamat aquesta tarda les signatures recollides i les ha comunicat als promotors.
 
Ara la mesa haurà d’obrir la tramitació pròpiament parlamentària de la iniciativa, i la junta de portaveus, el termini perquè els grups puguin presentar-hi esmenes de retorn. Després, la junta l’haurà d’incloure a l’ordre del dia d’un ple per fer-ne el debat de totalitat. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article