Avui i demà, Montcada i Reixac acull la Trobada de Formació d’Escoltes Catalans

Servirà per treballar la diversitat, la construcció de la identitat i les necessitats educatives especials


Escoltes Catalans reuneix aquest cap de setmana gairebé 500 educadors i educadores (la majoria d’entre 18 i 25 anys) dels 40 agrupaments escoltes membres de l’associació, per celebrar un dels esdeveniments més importants del curs: la Trobada de Formació. Aquest any es duu a terme durant avui i demà a Montcada i Reixac, acollida per l’agrupament escolta del municipi, l’AE El Turó.
 

La Trobada de Formació d’enguany treballarà el tema de la construcció de la identitat, la diversitat, la inclusió i les necessitats educatives especials. Els educadors i educadores dels agrupaments es troben sovint davant de reptes i situacions complexes que requereixen un treball reflexiu intern previ que orienti les seves respostes i accions. Els tallers de la trobada els farà qüestionar-se, alliberar la por a allò desconegut i repensar la seva pràctica.
 
Partint d'una mirada àmplia i sense complexos, a la Trobada es qüestionarà què fan els educadors per ajudar a gestionar la identitat dels infants i joves del cau, quines estratègies proporcionen i com afecta l'entorn en la construcció d'aquesta. Es prendrà com a base de la formació la publicació (De)construint identitats de Sílvia Ayala i Ricard Alonso, darrer volum de la col·lecció Tambali.

La Trobada començarà dissabte a les 11h i finalitzarà diumenge al migdia. A l’acte d’obertura participarà Miquel Àngel Essomba, psicopedagog i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant tot el cap de setmana, els joves realitzaran diferents sessions de formació a l’espai Kursaal, l’Institut la Ribera o l’Espai Jove Can Tauler. Dissabte a la nit, l’AE El Turó organitza una festa per a tots els assistents a l’espai ‘La Unió’.  Aquí es poden consultar algunes informacions pràctiques.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article