Es reprodueix un mural contra el SIDA a Barcelona de Keith Haring

Demà farà 25 anys que l’artista nord-americà Keith Haring el va pintar amb el missatge 'Tots junts podem parar el sida'.


El 27 de febrer de 1989 l'artista nord-americà Keith Haring va pintar un mural al Raval (prop del que ara és el MACBA) en el qual s'hi podia llegir 'Tots junts podem parar el sida'. Haring havia contret feina un any la malaltia del sida i moriria un any més tard a causa d'ella.

Tot i el valor artístic del mural, les reformes del centre de Barcelona van el van fer desaparèixer el 1992 i només se'n va poder fer un calc. 25 anys després, un equip de restauració del MACBA ha decidit reproduir-lo en el mur que uneix el carrer de Ferlandina amb la plaça de Joan Coromines.

La presentació de la reproducció del mural es farà demà al matí i també es podrà visitar l'exposició fotogràfica que Silvia T. Colmenero i Ferran Pujol van fer-li a l'artista durant les cinc hores que va pintar el mural. A les 19h, el DJ i amic de Haring, César Melero farà una xerrada al MACBA recordant l'artista.

Arreu del món hi ha 34 milions de persones seropositives, dels quals el 69% vivien a l'Àfrica Subsahariana. L'any 2011, les xifres de morts per sida es situava en 1'7 milions de morts, xifres que significaven un descens per cinquè any consecutiu. Des del 1995, els tractaments amb antiretrovirals han salvat la vida de 14 milions de persones, nou d'ells a l'Àfrica subsahariana, en països d'ingressos baixos i mitjans. Actualment, ja són més de vuit milions de persones afectades que reben tractament. L'última dècada, les noves infeccions s'han reduït un 20%.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article