On the Bus, l'app per a persones amb diversitat funcional

L'aplicació per a Android guia l'usuari des d'un punt d'origen a un punt de destí fent ús del transport metropolità.


Donat un destí, l'aplicació ofereix un conjunt de rutes òptimes a escollir. Al seleccionar-ne una, l'aplicació guia a l'usuari des del punt on es trobi fins a la parada d'autobús. En aquest punt el sistema informa a l'usuari del temps que queda perquè arribi aquest. Un cop a l'autobús, es va rebent informació de les parades per les que es va passant i s'avisa de quan s'ha de prémer el timbre per baixar a la següent parada. Quan l'usuari ha baixat, se'l guia fins al punt de destí. En cas de no necessitar autobús, es realitzaria el guiatge a peu.

És una aplicació d'ambient intel·ligent a l'entorn urbà que fa servir les últimes tecnologies disponibles en els dispositius mòbils, com són el GPS, la brúixola i l'acceleròmetre, el reconeixement o generació de veu, així com connexió 3G o WiFi per oferir un sistema de mapes i guiatge en un entorn amigable.

L'aplicació ofereix la possibilitat de fer el trajecte només a peu o en un autobús (amb o sense transbordament). El trajecte en autobús inclou una part a peu, l'espera a la parada i el recorregut en autobús, cadascuna amb una interfície diferenciada.

L'aplicació ha estat desenvolupada seguint els 7 principis del disseny universal per aconseguir una plena accessibilitat, sense discriminar cap usuari. És multi-modal, multi-idioma i extensible a diferents ciutats.

L'aplicació OnTheBus ha estat desenvolupada per MASS Factory, una Spin-off del grup GABiTAP (Grup d'Aplicacions Biomèdiques i Tecnologies per a l'Autonomia Personal) de l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article