Bars i restaurants de Santa Coloma s'omplen amb estovalles antirumors

Les estovalles contenen missatges que combaten falsos rumors i afavoreixen la convivència ciutadana


Una trentena de bars i restaurant del municipi de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) paren la taula amb estovalles on es poden llegir missatges com 'Ni els immigrants paguen menys impostos que els autòctons', 'Ni els catalans són garrepes', 'Ni els avis col·lapsen la sanitat pública', entre d'altres.

Les 'estovalles antirumor' són una iniciativa de la Xarxa de Transmissió de Valors i Missatges Positius. En total la Xarxa ha distribuït un total de 20.000 estovalles i ja n'esta preparant una reedició que es centrarà en missatges sobre la diversitat de Santa Coloma. La iniciativa compta amb 365 adhesions de ciutadans i de 61 entitats colomenques i segons l'alcaldesa Núria Parlon, la proposta promou el civisme i l'orgull de ciutat.

Per promoure l'orgull de ciutat, una de les icones és l'etiqueta de Twitter #DSNTK4EVER, que significa "De Santa Coloma per sempre", en referència a la diversitat de cultures i tarannàs existents a la ciutat.

La Xarxa de Transmissió de Valors i Missatges Positius porta 10 anys treballant a Santa Coloma per la convivència i el bon veïnatge d’aquesta ciutat amb una gran diversitat cultural. Les 'estovalles antirumor' és un projecte pioner a Espanya en la lluita contra els rumors i prejudicis. La Xarxa, a més, porta a terme sensibilització, foment de l'associacionisme emergent, formació i diàleg intercultural i religiós a partir de diferents activitats, tallers, xerrades, entre altres, a diferents col·lectius de ciutadans.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep M Armengou Barcelona
3.
#1 Sr Pagès, em sembla que no hi toca gens. Si s'ho pren tot més serenament, segur que a Cardedeu mateix o a qualsevol altre lloc, algú de la seva confiança li explicarà bé la realitat de les ajudes públiques. Però se l'haurà d'escoltar, que cridant no arribaríem enlloc. De la manera com s'expressa, vostè fa un servei fantàstic a Plataforma per Catalunya, el partit feixista que fins i tot es considera català. Ja sap com les gasten, oi ?.
  • 2
  • 0
Josep Pagès Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
2.
Estoballes tindrien que DIR NO AL BURCA Cap dona tindria que sortir als carrers de Catalunya amb la cara Tapada aixo les fa molt diferentes iles humilla publicament NO al Burca que posin aquestes mal gastades ESTOBALLES Mes de ferles podrien donar de menjar ho BECAS DE MENJADOR per la molta MALNUTRICIO INFANTIL que pateix Catalunya Sempre ja diners per fer estúpidas i inutils campanyes i festes . NO Ja diners per fer Escoles i treuraBARRACONS ho acaba amb la FAM Gana que pasteixen moltes familias catalanes
  • 0
  • 5
Josep Pagès Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
1.

Pero si es veritat que les familias de Immigrants reben moltes mes ajudes .Que no pasen les reben les familias catalanes de aixo nopodran convencer a ningu del contrari . Sels ajuda molt mes que a nosaltres Se els ajuda a costruir MESQUITES Mentres el nostres fills ban en BARRACONS no es fam Escoles Publicas nomes es fam MESQUITES

  • 3
  • 5

Comenta aquest article