ECAS no veu acostaments entre Govern i oposició per un pacte contra la pobresa

Les Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) denuncien que el Ple monogràfic del Parlament no ha 'suposat cap avenç real'


La federació considera que per eradicar la pobresa, tema central del Ple parlamentari d'ahir i avui, "cal superar el model assistencialista actual, que només pal·lia situacions límit, i forjar un pacte de país a llarg termini que n’ataqui les causes, arrelades en un sistema profundament desigual i injust".

ECAS subratlla amb dades el moment d'emergència que viu el país en aquest aspecte i denúncia que "les dades oficials del darrer informe d’indicadors socials INSOCAT desmenteixen rotundament la tesi que la pobresa és estructural i no té remei: la taxa de risc a la pobresa ha passat d’un 18,9% el 2007 al 26,4% del 2011. Sense les transferències socials, seria d’un 42,7%, més del doble".

Amb aquestes dades a la mà, per ECAS no hi ha dubte que aquest és "un moment d'emergència social" i que "és urgent un pla de xoc, dotat de recursos humans i econòmics, que respongui a les demandes immediates". Per això, considera que el Ple del Parlament hauria de servir "per iniciar un diàleg real i adquirir uns primers compromisos vers un nou model basat en la redistribució de la riquesa". La federació considera que el govern no està usant les competències que té "en clau redistributiva per combatre les desigualtats" i reclama als partits polítics que usin les vies d’incidència que tenen a l’Estat i a Europa per "reivindicar unes polítiques orientades a garantir els drets socials de les persones en lloc dels beneficis il·limitats dels mercats".

A l'espera de les resolucions que s'aprovin avui a la tarda, ECAS fa una crida als representants polítics perquè "renunciïn als seus interessos partidistes i focalitzin els esforços en forjar un pacte de país que sigui el punt de partida cap a una societat més equitativa i cohesionada, amb un sistema de serveis públics universals que garanteixi uns mínims vitals per a una vida digna: ingressos, habitatge, salut i educació".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article