Més de 10.000 places dins el programa d'activitats de lleure 'L'estiu és teu!'

Les famílies monoparentals, nombroses i acollidores gaudiran d’una reducció del 10% sobre el preu normal.


L’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família han obert avui a les 12 del migdia el període de preinscripcions del programa d’activitats de lleure “L’estiu és teu!” a través del web www.xanascat.cat/estiuesteu

La iniciativa, que enguany arriba a la seva vintena edició, ofereix experiències de fins a dues setmanes a infants i joves de 5 a 17 anys a través de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Les modalitats d’estades a escollir són: música (19 estils i 27 instruments a triar), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (futbol, bàsquet i handbol), multiesportives (20 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema i natura.
 
El nombre total de places que s’ofereixen és de 10.074. Des de l’inici del programa, un total de 117.261 infants i joves han gaudit del programa.
 
Pel que fa al cost de les estades, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores que obtinguin plaça pels seus fills i filles gaudiran d’una reducció del 10% en el preu de les estades. Aquests ajuts s’emmarquen en les polítiques departamentals de suport a la família i intensifiquen l’orientació al servei públic dels albergs gestionats per la Generalitat de Catalunya. L’any passat es van beneficiar d’aquestes reduccions un total de 1.664 nois i noies, el 23% de tots els participants.
 
Més anglès integrat, principal novetat
El programa incorpora aquest 2014 l’alberg de la Vall d’en Bas, a Sant Esteve d’en Bas, que acollirà estades d’anglès i multiesportives. D’altra banda, com a principals novetats, “L’estiu és teu!” introdueix quatre noves disciplines d’estada: un torn de natura en llengua anglesa el mes de setembre, un torn de música també en anglès al setembre, la modalitat de música avançada i DJ, així com l’especialitat de música ensemble-fusió.
 
Les places per a l’aprenentatge d’idiomes -anglès, francès o alemany- han anat augmentant en les darreres edicions, ja sigui com estades d’idiomes pròpiament (3.000 places aquest 2014) o com estades que combinen idiomes amb una altra activitat (4.581 places). En total, les places amb idiomes (majoritàriament per aprendre anglès) sumen 7.581, el que representa el 75% de l’oferta global de “L’estiu és teu!” o, el que és el mateix, tres de cada quatre places.
 
Juliol, el mes amb més oferta
El juliol és el mes amb més oferta (8.484 places), seguit per l’agost (990) i el setembre (600). D’aquesta manera, es dóna resposta a les diferents preferències i necessitats de les famílies i dels participants, expressades a través d’enquestes.
 
Preinscripcions fins el 7 d’abril
El procés de preinscripcions al programa s’iniciarà demà al matí a les 12 hores i s’allargarà fins a la mateixa hora del dilluns 7 d’abril.
 
Les persones que vulguin participar-hi poden fer la preinscripció a través del web www.xanascat.cat/estiuesteu En el moment de formalitzar la preinscripció es donarà automàticament a cadascun dels participants un número concret, que serà el de referència per al sorteig públic de places davant notari que es realitzarà el 9 d’abril.
 
Totes les persones preinscrites a través del web, podran consultar, modificar o anul·lar les seves dades en qualsevol moment abans del sorteig. Els resultats del sorteig es publicaran a Internet l’11 d’abril a partir de les 12 hores, i es comunicaran el mateix dia per correu electrònic a les famílies seleccionades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article