Neix la Taula social, un nou espai de coordinació de les entitats socials de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

L’objectiu és facilitar la suma d’esforços entre les entitats per poder arribar a més població en situació de fragilitat.


La Taula social és un nou espai de coordinació del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta que aplega una desena d’entitats socials del territori amb l’objectiu principal de sumar esforços i treballar de manera més eficaç en l’atenció a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Per què una Taula social?
En el moment actual, és de vital importància que les entitats que treballen en tasques d’atenció social tinguin un espai on poder compartir projectes, sumar esforços i poder arribar a més població que es troba en un situació de fragilitat o vulnerabilitat.

Objectius de la Taula social
La Taula social permetrà a les entitats socials treballar amb més coordinació en la resolució de situacions de carència. El fet de treballar en xarxa també farà possible que hi hagi un intercanvi de recursos entre les entitats i per tant, una suma d’esforços en l’organització de recollides d’aliments, joguines, etc. D’altra banda, aquest nou espai de coordinació servirà d’altaveu de les necessitats que atenen les entitats socials aconseguint una major sensibilització de la població sobre la tasca que realitzen. De retruc, la Taula social jugarà un paper important en la captació de voluntariat i la denúncia de les carències i les situacions de precarietat.

Qui forma part de la Taula social?
Associació Acció Hospitalitària. Centre de serveis Canpedró; Associació Cívica La Nau; Centre Social de Sants; Gra de Blat; El barri pel barri; Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH); Fundació Privada Avismón Catalunya; Grup d’Opinió Àmfora; Grup Solidaritat Sant Medir; Sant Joan Maria Vianney-Club Parroquial; Servei de suport CECMAVI.

La Taula social es presenta avui a les 19h a la Sala d’Actes de les Cotxeres de Sants i comptarà amb les intervencions de: Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta; Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana del Voluntariat Social; Ferran Ramon-Cortés, director del Instituto de Comunicación 5 Fars i Laia Serrano, presidenta de Barcelona Actua.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article