Joves amb discapacitat intel·lectual acompanyen gent gran amb dificultats de mobilitat

Benestar Social i Família, la Fundació Catalana Síndrome de Down i la Fundació Abertis signen un conveni per dur a terme aquesta experiència amb usuaris del Casal de gent gran Trinitat Vella.


El Departament de Benestar Social i Família, la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) i la Fundació Abertis han signat aquesta setmana passada un conveni per a dur a terme una experiència pilot que promourà l'acompanyament, per part de persones amb síndrome de Down, de gent gran amb problemes de mobilitat al barri de Trinitat Vella. Concretament, aquestes persones els prestaran suport en els trajectes entre el domicili i el casal de gent gran del Departament de Benestar Social i Família.

El projecte "Cooperant de la gent gran" presenta beneficis per a totes les persones implicades. D'una banda, els joves amb síndrome de Down que hi participaran com a cooperants veuran reforçada la seva autoestima i treballaran la responsabilitat. Al seu torn, les persones grans que seran acompanyades rebran un suport imprescindible per trencar el seu aïllament, millorar la seva socialització i facilitar la seva participació en les activitats del casal.

El programa comptarà amb la supervisió de professionals tant de la FCSD com del Departament de Benestar Social i Família que s'ocuparan de la formació i el seguiment necessaris d'aquest projecte pilot. La Fundació Abertis, en el marc del seu pla estratègic de responsabilitat social, aposta per aquesta acció com a resposta al compromís amb la societat i el territori d'aquells països en els quals el Grup Abertis hi està present.

El conveni preveu que l'experiència es dugui a terme inicialment al Casal de gent gran de Trinitat Vella i que tingui una durada d'un any.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article