La UdL engega el programa 'Aules contra la pobresa'

El programa pilot vol introduir en la docència dels graus, les causes i les conseqüències de la pobresa i com s'hi pot lluitar.


Coordinat per l'Oficina de Desenvolupament i Cooperació (ODEC) de la Universitat de Lleida (UdL), a petició de la Comissió 3.4 (que aplega tres entitats que treballen pel 4t Món: Càritas, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Coordinadora d'ONGD de Lleida), la UdL ha engegat el programa pilot “Aules contra la pobresa”, que té per objectiu introduir en la docència dels graus, les causes i les conseqüències de la pobresa i com es pot lluitar contra aquesta injustícia des des la pràctica professional de cada titulació.

El programa forma part d'una iniciativa més àmplia per a la inclusió de continguts i competències en el terreny de la cooperació per al desenvolupament al currículum educatiu de la UdL. Durant els següents mesos, els graus de Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Dret i Economia, Turisme i Enginyeria Agrària incorporaran dos crèdits de docència reglada sobre la pobresa. De cara al curs vinent, aquest temàtica serà incorporada a la resta de graus de la universitat.

D'aquí al mes de juny, set assignatures dels graus de Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Dret i Economia, Turisme i Enginyeria Agrària, imparteixen dos crèdits de docència reglada, per tant avaluable, sobre la pobresa, les seves causes i els seus efectes. El curs vinent s'espera incorporar aquesta temàtica a la resta de graus.

Foto: Universitat de Lleida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article