La Generalitat impulsa un protocol d’actuació per a situacions de maltractament en persones amb discapacitat

Dincat és una de les entitats que col·labora en el document que establirà les actuacions de prevenció, acció i coordinació en casos de maltractament.


Dincat (Discapacitat intel·lectual Catalunya) és una de les entitats que col·labora en l’elaboració d’un protocol d’actuació per a l’abordatge de les situacions de maltractament en persones amb   discapacitat, liderat pel Departament de Benestar Social i Família però que implica de manera transversal altres conselleries com la d’Interior, Salut, Justícia, Empresa i Ocupació i Ensenyament.

El protocol, que s’inclou dins el pla de Govern 2013-2016, vol ser un document de referència en l’actuació de la prevenció, acció i coordinació en casos de maltractament en persones amb discapacitat, com ja hi ha per a altres col·lectius vulnerables com la infància o la gent gran. A banda de Dincat, també hi participen altres entitats del sector de la discapacitat (discapacitat física, sords, cecs o salut mental). En paral·lel, també s’està fent un treball de recerca sobre abús sexual i altres formes de violència que afronten les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament (DID) i les seves famílies, fent especial èmfasi en l’abús sexual i la violència familiar. Durant aquest any, s’inicia la fase quantitativa que permetrà conèixer l’epidemiologia de la victimització interpersonal en les persones amb DID.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article