L'Organització Mèdica Col·legial vol multar els usuaris que facin mal ús de la sanitat pública

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona considera desencertada la proposta i aposta més per mesures educatives.


L'Organització Mèdica Col·legial, l'entitat que representa els metges col·legiats a l'estat espanyol, ha platejat aquesta setmana la possibilitat de fer pagar els ciutadans que facin mal ús o abusin dels serveis sanitaris públics.

El president de l'entitat, Juan José Rodríguez Sendín, defensa multar econòmicament els pacients que, per exemple, no es donen de baixa de les llistes d'espera quan ja han estat atesos, els que no recullen les proves diagnòstiques o les persones que van a urgències quan poden ser ateses als centres d'atenció primària. Segons Rodríguez Sendín, un 40% de les visites a urgències que rep la sanitat pública són per coses "banals". "La gent no vol anar a la primària, i a més així ho verbalitzen, per les raons que siguin", ha dit en declaracions a la Cadena Cope.

El president de l'Organització Mèdica Col·legial ha dit però, no estar a favor del copagament sanitari en cap cas, ni quan les persones hi van "per por" ni els que creuen que anar al metge "els farà ajornar el moment final de la seva vida". Rodríguez Sendín ha comparat el càstic que plantegen per abusos o mals usos de la sanitat, amb les penalitzacions a les infraccions de trànsit.

Les declaracions de l'Organització Mèdica Col·legial han portat cua. A Catalunya, des del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona s'ha considerat desencertada la proposta perquè pretén culpabilitzar el ciutadà de la mala gestió del sistema sanitari. El president del Col3legi de Metges, Jaume Padrós, considera que "tenim un sistema infradotat de recursos" i que cal que tots els agents se n'ocupin.

A diferència de Rodríguez Sendín, però, Padrós sí que veu amb bon ull un debat sobre el copagament dels serveis sanitaris públics per augmentar el nivell d'ingressos de la sanitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article