Denuncien retallades en centres d'atenció a dones que han patit violència masclista

El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, el de Treball Social i el de Psicòlegs alerten de la reducció de professionals en el model d'atenció a les dones que han patit violència de gènere.


El Departament de Benestar Social i Família vol reestructurar el model d’atenció en els serveis d'atenció a dones que han patit violència masclista i a les seves filles i fills (SIE i SARV) reduint el nombre de professionals a partir del proper 1 de juliol.

El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya consideren que aquest canvi no s'ha "informat a les dones ateses en aquest serveis" sobre com es veurà afectada la seva atenció i ni se n'ha parlat amb "altres persones, professionals i agents implicats en els mateixos", per la qual cosa consideren que no hi ha hagut "cap possibilitat de participació en cap debat".

En el posicionament que han fet públic els tres col·legis desgranen els canvis que a parer seu implicarà aquesta reestructura del model en cinc punts. En el primer, destaquen la pèrdua "en la qualitat i la quantitat d’atenció a les dones i els seus fills i filles". En segon lloc, denuncien l'afectació a la "demanda de formació, prevenció i sensibilització comunitària en temes de violència" i creuen que "la funció preventiva i el treball en xarxa en queden ressentits".

Els tres col·legis critiquen, en un tercer punt, que amb els nous canvis trontolla "l'atenció integral i interdisciplinària" amb la "desaparició prevista de l’especialització terapèutica (infantil/dones) i la disgregació de funcionalitats". A més, en el manifest es denúncia la "privatització del programa d’inserció laboral" que, segons diuen, passarà a ser gestionada per la Fundació 'La Caixa'. Finalment, en el cinquè punt els col·legis subratllen la "sobrecàrrega en la feina quotidiana dels professionals causada per la supressió d’algunes de les figures professionals".

El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya denuncien que "una vegada més, les accions polítiques actuals suposen més vulnerabilitat dels recursos i drets socials".

Llegiu el posicionament dels col·legis aquí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article