L'Ajuntament de Barcelona ofereix assessorament jurídic per evitar maltractaments a gent gran

La comissionada d’alcaldia per a la Gent Gran ha organitzat una sèrie de xerrades impartides per advocats especialitzats dirigides a informar la gent gran sobre els seus drets.


Sota el títol "Mesures de prevenció i protecció jurídica davant dels maltractaments de les persones grans", les xerrades s’impartiran als espais i casals municipals de gent gran dels deu districtes.

Les trobades, que se celebraran des d’ara fins al mes de juny, volen donar a conèixer a les persones grans tots els recursos socials i legals a la seva disposició perquè hi puguin recórrer en cas que vegin vulnerats els seus drets.

Les xerrades tractaran temes com la protecció contra les diferents formes de maltractament –tant físic com psicològic i/o econòmic– que afecten especialment la gent gran; el testament vital, com fer el document de voluntats anticipades; el poder preventiu; l’autotutela; la tutela; la incapacitació; les previsions patrimonials, etc.

Contra el maltractament… accés  a la informació

La comissionada d’alcaldia de la Gent Gran, Maria Assumpció Roset, ha explicat que la voluntat del consistori és "que les persones grans disposin d’informació suficient sobre les possibilitats que els ofereixen els recursos socials per cobrir les seves necessitats i que, amb tota aquesta informació, siguin capaces de decidir i planificar de manera autònoma el seu itinerari vital".

Roset recorda que la gent gran "té dret a decidir com vol viure, com vol ser atesa, per qui vol ser atesa i a qui vol confiar la presa de decisions si algun dia li cal. Amb aquesta informació, s’oferiran consells sobre com orientar el testament, coneixerem millor la figura de l’assistent prevista per la llei i moltes altres mesures jurídiques que ens han d’ajudar a planificar millor el nostre futur".

Aquesta iniciativa forma part de la mesura de govern promoguda per l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, i inclou diverses iniciatives. Entre les accions informatives, s’ha publicat un fulletó amb els continguts bàsics de la conferència, que està a l’abast de les persones grans interessades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article