L'ACRA considera que els usuaris poden reclamar als tribunals les ajudes de residències suspeses per la Generalitat

Benestar assegura que les prestacions vinculades al servei de residències s'impulsaran al setembre


L'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) va difondre un informe elaborat pel bufet Vallbé en el qual s'exposava que els usuaris que han de pagar una residència privada perquè no disposen d'una plaça en un centre públic poden reclamar-ne les prestacions corresponents davant dels tribunals.

L'informe conclou que és un dret subjectiu reclamar aquest tipus d'ajudes ja que han d'estar garantides des dels serveis socials de la Generalitat, per tant, no haurien de dependre de la disponibilitat pressupostària.
Com a resposta a aquest informe, la directora general de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) ha assegurat que al mes de setembre es tornaran a activar de formar parcial aquests ajuts. Tot i així, des del departament de Benestar especifiquen que les persones han continuat sent ateses, tot i la suspensió de la prestació, a través d'ajudes o altres serveis. A més, des de la conselleria afirmen que en alguns casos d'especial necessitat es continuen atorgant places públiques al marge de les llistes d'espera.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

UPIMIR Barcelona
1.
Actualitat:

En els últims dies han aparegut en les pàgines corporatives de diferents patronals sectorials notícies respecte a la represa de les prestacions econòmiques vinculades a servei les PEVS en aquest sentit UPIMIR desitja comunicar-te la seva opinió:

1- Que la supressió de les PEVS era il·legal l'hi comuniquem totes les patronals a ICASS i a la pròpia Consellera des del moment que va procedir a la supressió unilateral de tal prestació.

2- ICASS en una reunió el 25.7.13 va notificar a les patronals la decisió unilateral i no consensuada ni si més no preacordada de la supressió de les PEVS sobre la base de falta de tresoreria que no li permetia ni fer front al pagament de les places en règim de col·laboració.

3- Des de la supressió d les PEVS (agost 2013) el deute de ICASS s'ha incrementat de forma exponencial principalment en les places en règim de col·laboració.

4- Des de UPIMIR entenem que suposar que al setembre 2014 les PEVS es reprenguessin és si més no temerari i un sinsentit atès que falten 5 convulsos mesos per a tal data. Així mateix creiem que el bàsic no és restaurar les PEVS sinó poder pagar-les, el cafè per atots va escàs, i centres replets i sense tresoreria són una constant en el sector.

5- Des de UPIMIR sense llevar el mèrit a ni a res ni a ningú i agraint l'esforç d'altres patronals per a adjudicar-se el mèrit com visionaris de saber que passarà d'aquí a 5 mesos vista, som conscients que la realitat pot ser molt diferent i que cal treballar conjuntament per a aconseguir-la.

6- Des de UPIMIR vam treballar perquè les places buides s'ocupin i així col·laborar en l'atenció als usuaris per això no esperarem cinc mesos sinó que cada dia lluitem per un sector més just i sostenible. Des d'aquesta perspectiva exigim PEVS en casos de excepcionalitat immediatament.

7- Per tot això sense conductes histriòniques ni falsos mèrits infundats seguirem cada dia treballant perquè:

• Els centres col·laboradors cobrin puntualment.
• Les PEVS no esperin cinc mesos als llimbs d'una promesa i aquesta arriba tinguin una partida pressupostària.
• Les places buides siguin ocupades com més aviat.
• I abans de res perquè no es treballi de cara a la galeria sinó en junts tots fer i aconseguir un sector sostenible i que compleixi la seva missió d'atenció i assistència a qui més ens necessiten els usuaris.

Lamentem ser tan crítics però de promeses i conjectures ja estem cansats i com algú va dir "el moviment es demostra caminant" per això et encoratgem que caminis al nostre costat.


Gràcies

  • 0
  • 0

Comenta aquest article