822 infants en risc reben suport alimentari durant la setmana de festes escolars

La Creu Roja distribueix Targetes de Suport Alimentari per a famílies en situació de risc perquè comprin aliments per als seus fills i filles entre el 14 i el 21 d’abril.


La Creu Roja a Catalunya desenvolupa aquesta setmana de festes escolars una campanya d’alimentació infantil per garantir que nens i nenes en situació de risc tinguin com a mínim un àpat saludable al dia. Fins a 822 infants en situació de risc, de 557 famílies diferents, s’estan beneficiant d’aquesta campanya entre el 14 i el 21 d’abril.

Mitjançant aquesta campanya, la Creu Roja proporciona a les famílies amb infants a càrrec i en situació de vulnerabilitat Targetes de Suport Alimentari (de prepagament), amb què poden comprar aliments en comerços de proximitat, de forma totalment normalitzada i dignificada. Cada targeta, està carregada per a aquesta setmana amb un import que va dels 19 als 30 euros per fill en funció de l’edat de l’infant. En total, durant la campanya d’aquesta setmana, s’invertiran un total de 25.872 euros. A més de la distribució de targetes, la Creu Roja ha distribuït llet de continuació i cereals per a 27 infants.

Mitjançant aquesta campanya d’estiu per a l’alimentació infantil, la Creu Roja vol garantir la continuïtat de l’ajuda alimentària als infants, que ja reben beques de menjador de la institució humanitària durant aquest curs escolar. A més dels infants que reben beques de menjador de la Creu Roja, es beneficien d’aquesta campanya els seus germans menors de 3 anys, a més d’altres nens i nenes en situació de risc que participen en d’altres activitats de la Creu Roja.

Per complementar la distribució de les targetes, la Creu Roja també ha elaborat, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, una guia amb la cistella d’alimentació bàsica, que s’està distribuint entre les famílies beneficiàries de les targetes de prepagament.

Aquest projecte compta amb la col·laboració d’empreses i entitats com Fundació Agbar, DKV i Fundació Àurea, entre d'altres.

Més de 2.600 ajuts distribuïts des de l’estiu de 2013

La Creu Roja ja va distribuir les Targetes de Suport Alimentari durant les passades vacances d’estiu i d’hivern de l’any 2013. En total, durant aquests dos períodes de vacances, s’han distribuït 1.851 ajuts d’aquest tipus que, afegits als d’aquesta setmana, representen un total de 2.673.

Aquest és un dels projectes que s’emmarca en l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil, que la Creu Roja té previst presentar el proper mes de maig. L’Aliança serà una crida ciutadania per aconseguir el màxim de recursos i suports possibles per desenvolupar projectes d’alimentació infantil, davant de l’augment de la taxa de risc de pobresa entre els nens i nenes de Catalunya, que ja arriba al 29,4%.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article