Fórum Salut Mental organitza les jornades 'Salut Mental: Europa 2020'

Se celebraran els propers dies 22 i 23 de maig a l'Auditori de la ONCE


El Fòrum Salut Mental, que es dedica a promoure iniciatives assistencials i de gestió en salut mental i addiccions a Catalunya, organitzarà els propers dies 22 i 23 de maig a l'Auditori de la ONCE unes jornades dedicades al paper d'Europa per fomentar la cohesió social.

Des de l'entitat consideren que per millor l'actual context de crisi econòmica i social també cal abordar i millorar la salut mental dels ciutadans i ciutadanes ja que “el nivell de desenvolupament humà d'una comunitat es mesura per la seva capacitat inclusiva en situacions que requereixen d'una major sensibilitat”.

Des de l'Organització Mundial de la Salut consideren que la Unió Europea, a través del Pacte per la Salut i el Benestar Mental, ha treballat per avançar en diferents aspectes com la salut mental dels joves, la prevenció de la depressió i el suïcidi, la salut mental de la gent gran, la salut mental en l'entorn laboral, la inclusió social i la lluita contra l'estigma. Tot i així, consideren que és necessari promoure actes com aquest ja que serveixen per sensibilitzar i aprofundir sobre aquests temes.

Les jornades comptaran amb diferents taules rodones centrades, per exemple, en els reptes en salut mental i addiccions, la promoció i prevenció de la salut mental, l'accessibilitat i continuïtat assitencial o la inclusió social.

El Fòrum Salut Mental afirma que el paper de les entitats no lucratives i de l'economia social “ha esdevingut decisiu a Catalunya” i, per això, és necessari abordar aquest tema. Les inscripcions a l'acte es poden fer a través de la pàgina web de l'entitat i tenen un preu de 30 euros per persona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article