Creen un videojoc per a persones amb discapacitat mental

CIPOACtivity té un menú de quatre jocs amb instruccions senzilles i puntuacions que s'adapten a les seves possibilitats.


L'empresa CIPO, que treballa amb persones amb discapacitats i malalties mentals va contactar amb investigadors de la UAB per desenvolupar jocs adaptats a les seves capacitats que els entretinguessin enlloc d'estressar-los.

La col·laboració ha donat fruits i s'ha materializat amb CIPOACtivity, un projecte que ha portat un any de feina per a informàtics, dissenyadors gràfics, psicòlegs i fisioterapeutes i que ha rebut el finançament de l'Obra Social La Caixa.

El joc, que utilitza la tecnologia Kinect per detectar el moviment dels jugadors, consta de diferents apartats en el seu menú, potenciant així diferents àrees com l’orientació, l’equilibri, la presa de decisions, la memòria, la discriminació de formes i colors. L’altra gran aposta del joc és l’aprenentatge i desenvolupament de diferents coreografies aeròbiques i exercicis de gimnàstica.

De moment, el centenar d'usuaris de CIPO ja n'han començat a gaudir en el taller ocupacional de l'empresa, però la idea és que en un futur proper, el projecte arribi a particulars i entitats.

Aquest no és l'únic projecte que treballa en aquesta línia. A la Universitat Rovira i Virgili, en col·laboració amb una escola d'educació especial, s'està desenvolupant la idea de jocs interactius per a persones amb paràlisi cerebral.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article