Gairebé la meitat dels reclusos que hi ha a Catalunya són estrangers

La catalana és una de les taxes més elevades de la Unió Europea


Un 45% dels reclusos que hi ha a Catalunya són estrangers. La mitjana europea se situa al voltant del 12,9% i l'espanyola al 31,7%, fet que converteix la taxa catalana en una de les més elevades de la Unió Europea.

Només Àustria amb un 47%, Xipre amb un 53% i Luxemburg amb un 69% superen el percentatge català. Aquestes dades fan referència a l'any 2012 però es van fer públiques el passat dimarts en un informe del Consell d'Europa.

D'altra banda,  aquest mateix informe recull que Espanya és un dels països europeus amb un nombre més elevat de presos per habitant amb 143,7 persones empresonades per a cada 100.000 habitants, seguit de Portugal.

Alhora, cal destacar que l'estada mitjana a la presó és de 17,9 mesos a Catalunya i de 19,2 mesos a nivell espanyol. Per tant, la mitjana catalana i espanyola d'empresonament és també una de les més elevades, només superada per Portugal que se situa al voltant del 24,2 mesos i la de Romania amb 24,1 mesos de mitjana.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep M Armengou i Iglésias Barcelona
1.

..........la qual cosa demostra una realitat ja ben coneguda: que ser estranger (no comunitari, sobretot) suposa estar més exposat a la pobresa i a la exclusió amb resultat de presó. Canvi de model social i de status polític urgent, doncs, per a naturals i per a immigrats.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article