67.000 catalans no rebran cap ajuda de la llei de la dependència fins al 2015

Tot i complir els requisits, l'Estat espanyol ha decidit posposar-ne el pagament si el grau de discapacitat és moderat


Uns 67.000 catalans no rebran cap ajuda de la llei de la dependència, tot i complir els requisits, perquè el seu grau de discapacitat és moderat. L'estat espanyol ha decidit posposar-ne el pagament fins al juliol del 2015 per falta de recursos econòmics.

Dins de la catalogació de discapacitats moderats hi ha persones que necessiten ajudes per poder realitzar activitats bàsiques com menjar o vestir-se. Alhora, també s'ha retallat un 15% la prestació als cuidadors familiars.
Segons dades del departament de Benestar i Família, el nombre de beneficiaris de la llei de la dependència a Catalunya  s'ha reduït en gairebé 6.000 beneficiaris menys en només tres mesos, des del desembre del 2013 al març del 2014.
També s'han congelat les ajudes per poder pagar les residències privades a aquelles persones que es troben en llista d'espera per una plaça pública, provocant que l'ajuda hagi caigut en un 15,55% el primer trimestre de l'any.
Des del departament de Benestar asseguren que els usuaris estan atesos amb altres ajudes o serveis. Tot i així, també s'ha reduït un 4,02% els receptors d'ajudes per a cuidadors familiars i un 2,22% els receptors de serveis.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article