Neix un nou Servei d'Informació Mediadora

Aquesta és una proposta impulsada des del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya


El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya va establir un acord amb el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya per tal de crear un nou Servei d'Informació Mediadora (SIM). L'objectiu d'aquest espai és, segons els seus promotors, “impulsar i difondre la mediació com a mètode de resolució de conflictes familiars i civils en general”. 

Els professionals del sector i els ciutadans que necessitin una acció mediadora davant d'un procés conflictiu es podran adreçar a aquest servei per trobar una solució. 
Actualment aquest espai compta amb la tasca de 250 mediadors que s'encarregaran de prestar el seu servei a través de les sis delegacions que existeixen a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Manresa- Catalunya central i Terres de l'Ebre. 
Des del SIM es resoldran conflictes de diversos tipus com veïnals, familiars o comunitaris i que afectin a diferents àmbits com educació, salut, discapacitats, entre d'altres.
 
La coordinadora de la Comissió de Mediació del Col·legi, Eva Noguera, considera que aquest servei permet un “enfocament polièdric dels conflictes relacionals i el treball en xarxa des de diferents vessants”. Alhora, la degana del Col·legi Oficial de Treball Social, Núria Carrera, destaca que la mediació “forma part del nostre nucli dur i representa més aprenentatge i innovació”. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article