Els discapacitats tenen dificultats per poder votar en els comicis europeus

A Espanya hi ha 80.000 ciutadans incapacitats judicialment per votar


Ahir alguns ciutadans no van poder participar en les eleccions europees. A Espanya prop de 80.000 discapacitats intel·lectuals es troben incapacitats judicialment per poder exercir el dret de vot. 

Avui la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha criticat aquest fet perquè considera que “vulnera drets i és contrari al principi d'igualtat”.
 
Segons Munté, el govern espanyol hauria d'adaptar la legislació electoral a les exigències que marca la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Tot i així, la consellera crítica l'actitud del govern perquè “sembla que no tenen cap pressa per deixar de vulnerar drets”.
 
Alhora, Munté ha avançat que en la nova llei electoral que s'està debatent al Parlament de Catalunya aquest és un dels punts que es volen canviar per tal de “garantir la igualtat de drets”.
 
Coincidint amb les dates dels comicis europeus, Discapacitat Intel·lectual Catalunya (Dincat) va llençar una campanya sota el lema “Tens dret a votar, ho saps?” que informa a les persones amb discapacitat intel·lectual perquè coneguin aquest dret i la importància de participar en la vida política. Alhora, aquesta entitat també ha impulsat programes per rehabilitar el dret de vot d'aquelles persones amb discapacitat intel·lectual que l'han perdut després de ser incapacitades per un jutge. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article