La Taula i Benestar presenten la campanya anual de fins socials de l'IRPF

La Consellera Munté recorda que el Govern no farà cap pas enrere per reclamar el compliment de les 12 sentències que li atorguen el dret a distribuir aquests ajuts.


El Departament de Benestar Social i Família i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya han impulsat conjuntament un any més la campanya per incentivar els i les contribuents de Catalunya a marcar la casella “altres fins d’interès social” en la seva declaració de la renda.

La iniciativa, que porta el lema “El millor de la declaració de renda”, la van presentar la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; la presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras; i el director de l’àrea Inserció Social de la Fundació Salut i Comunitat, Toni Garín, el passat 30 d’abril.

A través de la casella de fins socials, l’any passat es van recaptar 271 milions d’euros que van permetre 1.135 programes de 447 entitats socials de l’Estat. L’any passat, quasi 6 milions de persones es van beneficiar dels diners distribuïts a programes socials a partir del 0,7% de l’IRPF.

La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras va ressaltar que “la crisi ens obliga a ser solidaris. No té cap cost marcar la casella de fins socials i moltes entitats se’n beneficiaran”. Guiteras va fer una crida al 32% dels contribuents catalans que no marquen cap casella perquè marquin la casella de fins socials. Guiteras va recordar que “per millorar la inversió social cal començar per marcar la casella de fins socials. Tenim una oportunitat perquè s’ampliïn les polítiques socials”.

La consellera va voler destacar que “un gest tan senzill com és marcar una casella permet portar a terme programes concrets per a persones vulnerables”. Munté ha va recordar que el govern no farà cap pas enrere per reclamar el compliment de les 12 sentències del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem que han dictaminat que l’Estat no és competent per gestionar i distribuir aquestes subvencions, sinó que ho han de fer les comunitats autònomes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article