Cáritas dobla el nombre d'atesos des de 2007

Càritas constata que la pobresa cada vegada és més extensa, intensa, crònica i profunda


Les dades les ha fetes públiques el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, en una roda de premsa en la què també ha anunciat el relleu a la direcció de Cáritas, fins ara en mans de Jordi Roglá.

Segons Cáritas, l'any passat va antendre més del doble de persones que el 2007, quan va començar la crisi. L'entitat alerta que la crisi s'està fent cada vegada "més extensa, intensa, crònica i profunda" i destaca especialment el problema de la pobresa crònica. "El 72% de les persones que acompanyàvem l’any passat ja les ateníem anteriorment i, a més, molts i moltes dels que havien aconseguit sortir-se’n tornen a necessitar ajuda", expliquen des de l'entitat, on confirmen que el 79% de les persones en edat de treballar ateses per primera vegada estan a l’atur i la majoria, sense cap prestació social. L'entitat destaca que el 48% de les persones que atèn són autòctones.

L'any passat, les Càritas parroquials, arxiprestals i Diocesana van atendre 276.595 persones, "nombre que equivaldria als aforaments de dos camps de futbol del Barça i dos del camp de l’Espanyol", certifiquen. Desglossadament, la Càritas de les diòcesis Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa va atendre 65.668 persones i les Caritas parroquials i arxiprestals 210.927. Moltes d’elles, un 48%, són nascudes a l’Estat espanyol, el doble del percentatge del 2007.

Un dels principals perjudicats per la pobresa són els infants. De fet, dels 5,7 milions d’euros que va rebre l'entitat el 2013 l'entitat i que es van destinats a necessitats bàsiques, "més de dos milions d’euros els hem dedicat a pal·liar la pobresa de la petita infància".

Un altre dels pilars bàsics de la pobresa és l'atur. De les persones ateses per Càritas l'any passat, només treballaven amb contracte l'11%. Des de lentitat s'han inserit 380 persones al mercat laboral a través del programa d’Inserció i Formació Sociolaboral, però reconeixen que hi ha molta feina per fer

L’habitatge, igual que l’ocupació, són peces clau perquè la persona no caigui en l’exclusió. "Un total de 4.600 persones dormen sota un sostre al llarg de l’any gràcies al suport de CáCàritas constata que la pobresa cada vegada és més extensa, intensa, crònica i profundaritas", expliquen des de l'entitat que també ha ajudat a 1.700 persones a mantenir els subministraments i que s’hagin evitat 600 desnonaments a través del Servei de Mediació en Habitatge, estrenat el setembre de 2011.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article