El primer trimestre del 2014 s'han atès 195 persones grans per violència domèstica

El departament de Benestar Social i Família i l'Obra Social 'la Caixa' impulsen un programa per fomentar el bon tracte a aquest col·lectiu


A Catalunya es van atendre 195 persones grans per violència domèstica durant el primer trimestre del 2014. I, segons les dades del 2013, el nombre de persones ateses s'eleva fins a 722. Per fer front a aquest problema, el Departament de Benestar Social i Família i l'Obra Social “la Caixa” impulsen un programa per fomentar el bon tracte a la gent gran. 

La campanya “Patrimoni de la Humanitat” té com a objectiu sensibilitzar el conjunt de la població envers els maltractaments a les persones grans i donar a conèixer els recursos existents per fer-hi front. 
 
Segons la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el maltractament a persones grans és un fenomen en “risc d'expansió” i cal buscar la manera per solucionar-ho. 
 
La campanya arribarà a 212 centres de gent gran de tot Catalunya, als consells comarcals, ajuntaments, diputacions, farmàcies, centres de serveis socials, escoles, centres d'atenció primària i comissaries, entre d'altres. Alhora, s'impartiran cursos de formació per a professionals de la salut, Mossos d'Esquadra, professorat de cicles formatius d'atenció a la gent gran i altres perfils professionals que hi puguin estar implicats. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article